Index Vakbarát Hírportál

Mindig úgy gondoltam, nem vagyok elég jó

2018. november 22., csütörtök 10:11

2013. december 29-én szenvedett majdnem tragikus síbalesetet Michael Schumacher. Fél évig kómában volt, a nyilvánosság előtt a baleset napja óta nem jelent meg, családja semmilyen hírt nem közöl az állapotáról azóta sem. Annyit tudni, svájci otthonukban ápolják a hétszeres Forma-1-es világbajnokot, aki súlyos agysérüléseiből lábadozik.

A család most nyilvánosságra hozott egy interjút, vélhetően az eddigi utolsó videós interjút, amit a német pilótaklasszis adott. A felvétel majdnem pontosan két hónappal a balesete előtt készült, rajongók kérdéseire válaszolt benne.

Beszél a gokartozásról, mennyire fontos szerinte egy autóversenyző felkészülésében, beszél csapatairól, a Benettonról, a Ferrariról és a Mercedesről, megemlíti örökös csapatvezetőjét, Ross Brawnt, akinek minden sikerét tulajdonítja. Hangsúlyozza, az F1 csapatsport, az egyén nem lenne képes olyan rekordokat elérni, amelyeket ő elért. Ez a siker titka. A csúcsokat amúgy másodlagosnak tartja, lényeg a csapatmunka.

A legérdekesebb mondatok Schumacher szájából:

A kétely? Szerintem nagyon fontos. Hogy ne válj túl magabiztossá, hogy szkeptikus légy, és keresd, hogyan javulhatnál. Mindig úgy éreztem, nem vagyok elég jó, és dolgoznom kell magamon. Azt hiszem, ez volt az egyik recept, ami azzá tett, aki lettem.

Új MICHAEL SCHUMACHER-interjú, 2013. október vége

A bajnok elárulja, gokartban Ayrton Sennát és - a később szintén F1-es, ám sikertelen - Vincenzo Sospirit követte, de a kedvenc sportolója a német futballkapus, Toni Schumacher volt.

Legnagyobb ellenfeleként Mika Hakkinent emeli ki, akit a legjobban tisztelt az ellenfelei közül. Nagy csatákat vívtak, de a magánéletben is jó kapcsolatban tudtak maradni - jelenti ki.

Érzelmek szempontjából élete versenyének a 2000-es szuzukai versenyt tartja, amikor a Ferrari 21 év után, ő maga négy sikertelen év után világbajnok lett, ráadásul futamgyőzelemmel.

Schumacher január 3-án lesz 50 éves. Fia, Mick Schumacher pár hete lett F3-as bajnok.

Rovatok