Index Vakbarát Hírportál

Alonso: Valencia 2012 és Michael

2018. november 23., péntek 10:14

Egy időre biztosan utolsó Forma-1-es futamára készül vasárnap Fernando Alonso, aki a szezon végén kivesz valamennyi szabadságot. Ahogy az Abu-Dzabi GP csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, nem tudja, hogy folytatódik a karrierje, az biztos, hogy a jövő évi szeszonnyitón nem indul, de visszavonulásról sem beszélt, inkább "vár a lehetőségre". És megnézi, mennyire hiányzik neki az F1. Ami biztos, a 2019-es Indy 500 rajtjánál ott lesz május végén.

Mindenesetre az is lehet, hogy utoljára találkozott az újságírókkal az F1-ben, így meg is kapta a kérdést, melyik volt élete futama. Szerencsére konkrétan felelt, nem mismásolta el, hogy nagyon sok volt, blabla.

"Valencia 2012. Ez volt az a verseny, amin ha százszor elindulunk, egyszer nyertük volna meg. Ez volt az az egy. Az előzések, a stratégia, a taktikai döntések, minden ült"

- mesélte a kétszeres világbajnok.

A valenciai városi pályán akkor az Európa GP-t futották, Alonso a 11. helyet szerezte meg. A győzelem lehetetlennek tűnt, de sok előzéssel, a legjobb gumitaktikával és kis szerencsével sikerült behúznia. 2012 volt egyébként az utolsó év, amikor versenyben volt a bajnokságért, Sebastian Vettellel szemben az utolsó versenyen bukta el azt.

A 37 évestől megkérdezték azt is, ki volt a legnagyobb ellenfele a 18 éve alatt.

- vágta rá.

Nagyon sok nagyszerű riválissal kerültem szembe, de amikor az F1-be érkeztem, Michael Schumacher évek óta dominálta a sportot.

Alonso volt az, aki 2005-ben véget vetett a német ötéves győzelmi sorozatának, és megnyerte a világbajnokságot Kimi Räikkönen ellen. 2006-ban megvédte címét, akkor épp Schumacherrel csatázott az utolsó futamig.

A spanyol 313. nagydíja kezdődik pénteken, 312. rajtja lesz az F1-ben, ha elkezdi a versenyt vasárnap. Az utolsó alkalomra különleges autót és sisakot kapott.

Rovatok