Index Vakbarát Hírportál

Az F1 James Bondja vezet a Ferrarinál

2018. december 3., hétfő 13:42

Charles Leclerc tavaly után újra elnyerte az Autosport Magazin Év Újonca díját, az olvasók szavazták meg a legjobbnak. 2017-ben a GP2-es sorozatban szerzett bajnoki címével nevezett az elismerésre, idén a Forma-1-ben mutatkozott be pazarul.

Az utóbbi években csak szenvedő Sauber istállónál tízszer pontot szerzett, legjobbja egy hatodik hely volt Azerbajdzsánban. A szezon második felében majdnem mindig a top 10-be kvalifikált, a pontversenyt 13.-ként zárta, 39 pontot gyűjtött. Nem csoda, hogy az új szezont már a Ferrarinál kezdi, Kimi Räikkönen helyén, aki épp az ő helyére megy az Alfa Sauberhez.

Az Autosport-díjat makulátlan eleganciával vette át vasárnap, szmokingjában, 180 centijével és lezser stílusával mintha egy James Bond-filmből lépett volna ki.

Szimpatikusan is nyilatkozott a 21 éves versenyző.

Nagyszerű szezon volt, nem is gondoltam, hogy ennyire pozitív lesz, vagy hogy előléptetnek. Őrület, nem is fogtam még fel, mi történik velem. Az első három futam nehéz volt, sokat kellett tanulnom, új dolgokkal találkoztam. De utána simán ment minden, hála a nagyszerű csapatnak mögöttem, ami remek autót adott. Az év vége felé már folyamatosan az időmérő utolsó harmadáig jutottunk, ez is a csapatnak köszönhető. Készen állok a következő pár év kihívásaira.


Első kihívását úgy hívják, Sebastian Vettel, a négyszeres bajnokot kell legyőznie csapaton belül, róla is ejtett néhány szót a monacói pilóta.

Sokat kell tanulnom, óriási lépés lesz ez nekem. Megtisztelő, hogy akkora bajnok mellett lehetek, mint ő.

Bemutatkozása már megvolt a Ferrarinál, az utolsó teszten vezetett először hivatalos versenyzőjükként. Azonnal a legjobb idővel nyitott.

Rovatok