Index Vakbarát Hírportál

Az új Ferrari-fönök több hatalmat kap, mint előtte bárki?

2019. január 8., kedd 17:22

Hétfőn késő este a Ferrari megerősítette, amit a La Gazzetta dello Sport már aznap reggel megírt a Forma-1-es csapatról: Maurizio Arrivabenét az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto váltja csapatfőnökként.

A Ferrari közleményben köszönte meg Arrivaben munkáját, aki 2015 óta ült a vezetői székben. A négy szezon alatt a Ferrari visszatért a vb-esélyesek közé, csakhogy a világbajnokságot nem sikerült megnyerniük. 81 futamon 71-szer állt dobogón Ferrari-pilóta, ami remek szám, de csak 14-szer nyertek és csupán 12-szer indulhattak pole pozícióból, ami mutatja, Arrivabene ciklusa nem lett igazán sikertörténet.

Így Binotto kapja meg a Ferrarit, aki 1995 óta dolgozik az istállónál, folyamatosan a motorrészlegnél volt, és lépdelt előre a rangsorban. 2014 végén ért a csúcsra a területén, amikor az elszúrt turbóváltás után őt nevezték ki, hogy hozza helyre az F1-es motort.

Nagyon jó munkát végzett, a Ferrari már 2015-ben nyerni kezdett, háromszor is győztek, így 2016-ban Binotto újra feljebb léphetett, ő lett az első számú techfőnök, a technikai igazgató.

Két és fél évvel később pedig megkapta a legmagasabb rangot a csapatban. Sőt, könnyen lehet, hogy akkora hatalmat és felelősséget szerzett, mint talán senki ezen a poszton a Ferrarinál.

"Minden technikai terület továbbra is Mattiának jelent majd"

- áll a közleményben, ami azt feltételezi, hogy új technikai igazgató nem lesz a Ferrarinál, ez a pozíció is Binotto kezében marad.

Rovatok