Index Vakbarát Hírportál

Furcsa oldalszárny az új F1-Mercin

2019. február 13., szerda 11:14

A világbajnok Mercedes szerdán nem csak bemutatja, hanem pályára is küldi idei Forma-1-es kocsiját, a W10-es modellt, de mielőtt kigördítették volna a Silverstone-i garázsból, képeken leplezték le.

Szemből, kissé felülnézetből remekül látszik a két nagy szárnyszerű elem az oldalsó légterelőkön, ami újdonság az F1-ben, legalábbis ilyen nagy méretben. (Tavaly a Ferrarin volt hasonló elem, de jóval kevésbé feltűnő.)

Oldalról pedig az látszik, hogy apró Mercedes-logókkal árasztották el az autó hátulját, a motorburkolatot és a cápaszárny maradványát - a mintázat nagyjából ennyiben változott a tavalyihoz képest.

Illetve a fényezés is mintha világosabb lenne, és a szokásos türkiz csíkon is módosítottak.

Sokkal fontosabb, hogy a kasztni alatt új motor van, a Mercedes továbbfejlesztett, bevezetése óta a világbajnokságban veretlen turbóhibridje. 2014 óta minden vb-t a Mercedes-versenyzők nyertek, a legújabb konstrukciójú motorral is ez a céljuk.

Késő délelőtt Valtteri Bottas pályára is vitte a gépet, zárt kapus, filmforgatásnak nevezett teszten körözött elsőként az új autóval Silverstone-ban. A világbajnok Lewis Hamilton is hamarosan kézhez kapja a kocsit.

Rovatok