Index Vakbarát Hírportál

Az egyik legjobb első randim!

2019. február 14., csütörtök 10:33

Szerdán a Mercedes és a Red Bull Racing nem csak bemutatta, de rögtön ki is próbálta 2019-es autóját Silverstone-ban. Mindkét csapat 100-100 kilométert tehetett meg az úgynevezett filmforgatási napon, amiből kettőt kap minden istálló az egész szezonra. A kocsikon csak bemutatógumik lehettek, de ez ilyen korán az idényben lényegtelen is. Ami fontos, hogy hogyan viselkedik a gép elsőre, ebben pedig mindkét autó több mint megfelelt a pilótáik szerint.

A Red Bullt csak Max Verstappen vezette, aki rövid videóban foglalta össze élményeit.

Az első köreim után mosolyogtam, tetszett, ahogy a kocsi és a motor viselkedett, minden nagyon pozitívnak tűnik. Jó nap volt, örülök

- mondta a holland, aki azt is kiemelte, hogy "nagyon kedves emberekkel" dolgozhatnak együtt.

A versenyző a Honda-mérnökökre célzott, az istálló a télen Renault-motorról a japánra váltott.

Pár garázzsal arrébb Valtteri Bottas után Lewis Hamilton is beült a W10-es Mercedesbe, és Verstappenéhez hasonló érzésekkel szállt ki.

Nagyszerű első randi volt, az egyik legjobb az eddigi éveim alatt. Őrület, réges rég versenyzem, a csapattal ez a hetedik szezonom, de ugyanolyan izgalmas volt ez a nap, mint a legelső, amikor F1-gépbe ültem. Nem számítottam erre. Nagyon simán ment minden

- osztotta meg élményeit a próba után, de már az autóban arról beszélt, hogy csodálatosan megy a kocsi az első körön.

Csütörtökön a McLaren-Renault, pénteken a Ferrari mutatkozik be, hétfőn indul az első teszt Barcelonában. Aznap, utolsóként láthatjuk az új Alfa Romeót Kimi Räikkönennel.

Rovatok