Index Vakbarát Hírportál

Hiába nem passzol az autóhoz, Verstappen használhatja az új sisakját

2019. április 6., szombat 16:36

A Red Bull jóváhagyta Max Verstappen döntését, így a csapatnak hiába van szerződése az Araival és tervezte az autóját a sisakgyártó cég által készített sisakokhoz, a holland pilóta a Schuberth termékét fogja használni. 

Az Arai sisakjaival már a szezon előtti teszteken is problémák voltak, nem mentek át minden méretben az FIA rendkívül alapos tesztprocedúráján. Amit viszont engedélyezett az FIA, az Verstappennek túl kicsi volt, nem látott benne megfelelően. A holland ezért kipróbálta a Schuberth sisakgyártó egyik termékét, amit végül megfelelőnek talált, a Red Bull pedig legalább az év végéig tartó szerződést kötött a német céggel.

Érdekesség, hogy a másik Red Bull-pilóta, Pierre Gasly – akinek szintén nem feküdt az Arai sisakja – nem kapott engedélyt a váltásra. Ennek az az oka, mert Verstappennel ellentétben a francia pilóta nem szenvedett annyira a sisak miatt, illetve neki amúgy is az autót kell előbb megszoknia, mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. Az Arai a szezon azért során igyekszik majd egy nagyobb és kényelmesebb sisakot biztosítani Gaslynak.

Rovatok