Index Vakbarát Hírportál

Leclerc megint legyőzte Vettelt, nagyon messze a Mercedes

2019. április 27., szombat 13:21

Az Azerbajdzsáni GP harmadik szabadedzésén is a Ferrari volt a leggyorsabb, ezúttal is Charles Leclerc végzett az élen. A Mercedes és a Red Bull nagyon lemaradt, jónak tűnik a Toro Rosso és a Haas.

A Ferrari már az edzés elején bekezdett, Leclerc 1:42.638-as idővel megfutotta a hétvége eddigi leggyorsabb körét a lágy gumikon, még Vettel is kilenc tizedet kapott tőle. Az olaszok ugyanakkor nem álltak le, az edzés végére mindkét ferraris bement 1:42 alá, egyedüliként a mezőnyből.

A többi top csapat nem igazán tudta felvenni a tempót, a harmadik Max Verstappen legjobb ideje 1,2 másodperccel maradt el Leclerc 1:41.604-es csúcsától, míg a két Mercedes másfél másodpercet kapott a Ferrariktól. A képet persze árnyalja, hogy a Ferrari csak a lágy keverékkel ment a szombati edzésen, míg a Red Bull a kemény, a Mercedes pedig a közepes keveréket is tesztelte, így csalóka az eredmény. Ettől függetlenül kétségtelen, hogy nagyon jónak tűnik a Ferrari.

A középcsapatok közül a Toro Rosso és a Haas tűnik a legjobbnak, az Alfa Romeók viszont némileg szenvednek, még Kimi Räikkönentől is bravúr lenne a Q3. A mezőny végén továbbra is a Williams tanyázik, illetve a boxból rajzoló Gasly is pocsék napon van túl.

Rovatok