Index Vakbarát Hírportál

Bottasé a spanyol pole, megint elverte Hamiltont

2019. május 11., szombat 16:07

Nem volt meglepetés Spanyol Nagydíj időmérőjének első harmadában, a két Williams mellett a hétvégén folyamatosan gyenge tempót autózó Antonio Giovinazzi, Lance Stroll, illetve a formán kívül teljesítő egyik Renault, Nico Hülkenberg esett ki elsőre.

A Q2-ben a Mercedesek a szombati harmadik szabadedzésen már látott 6 tizedes előnnyel léptek meg a többiektől, azonnal eldőlt, hogy nem lesz gond a továbbjutás. Emiatt a Ferrarinál sem kellett aggódni, de az, hogy messze voltak a Mercedestől, nem volt jó hír. A top 10-be jutásért hátul nagy volt a harc, végül a két Mercedes, a két Ferrari, a két Red Bull és a Barcelonában újra erőre kapó két Haas mellé Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo csatlakozott.

Az időmérő utolsó harmadában is kijött a Mercedes fölénye, Bottas hatalmas körrel nyitott, még Hamiltont is 6 tizeddel előzte az első mért körök után. Sebastian Vettel majdnem 9 tizedre jött mögöttük, Max Verstappennek pedig sikerült beszúrnia a másik Ferrari-pilóta Charles Leclerc elé.

A végén már nem jött javító kör senkitől, így

Bottas hatalmas idővel húzta be sorban harmadik idei pole pozícióját – 767 ezredet javított az eddigi pályacsúcson, ami óriási ugrás az eddigi rekordhoz képest.

Rovatok