Index Vakbarát Hírportál

Vettel és Leclerc nyíltan beszél a Ferrari helyzetéről

2019. május 23., csütörtök 09:55

A Ferrari problémái a sorozat ötödik, előző futamán jöttek ki legjobban, a csapat mélypontra került a 4-5. hellyel. Csütörtöktől Monacóban folytatódik a Forma-1, teljesen más pályán, mint a barcelonai. Illetve teljesen más pályán, mint bármelyik a bajnokságban - ezt használnák ki az olaszok pilótái, Sebastian Vettel és Charles Leclerc.

A német a nagydíjat felvezetve beszélt - igen őszintén - saját képességeikről, és abban reménykedett, hogy itt bármi megtörténhet.

Tudjuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak, hogy megverjük a Mercedest, erre Barcelonában rájöttünk. Nem örölünk ennek, de ez a pálya egyedi, ezen a hétvégén minden megtörténhet. Valószínűleg irreleváns, amit a papírforma jelez, és amire az előző öt futamból következtetnénk.

Monaco a szezon leglassabb, legszűkebb pályája, ahol a Mercedes az elmúlt két évben nem tudott nyerni, a Ferrari viszont igen, Vettel első lett 2017-ben, míg tavaly Daniel Ricciardo győzött a Red Bull-lal. Ez is reményt adhat nekik.

Leclerc-nek még az is, hogy otthon versenyez, elméletileg mindenkinél jobban ismerheti kicsit helyet.

"Barcelonában rájöttünk pár dologra, persze

nem elégre, hogy a Mercedes szintjén legyünk.

Gyorsultunk egy keveset, nem eleget, még dolgoznunk kell. A fő problémán még agyalunk, de a mérnökök rajta vannak" - idézte az Autosport a monacói születésű pilótát.

A héten a Ferrari-csapatfőnök, Mattia Binotto elismerte, hogy az autóval valóban koncepcionális probléma lehet, de ráálltak, hogy ezt megpróbálják kijavítani, illetve amennyire lehet, kompenzálni.

A monacói hétvége a hagyományoknak megfelelően már csütörtökön elkezdődik a két szabadedzéssel.

Rovatok