Index Vakbarát Hírportál

Todt: Schumacherrel együtt néztem a versenyt

2019. július 30., kedd 16:46 | aznap frissítve

Michael Schumacher volt ferraris csapatfőnöke, Jean Todt már múlt év végén is igen erősen utalt rá, hogy expilótájával nézett egy Forma–1-es futamot, most pedig szó szerint azt mondta a Radio Monte Carlónak, hogy 

„mindig óvatos vagyok az effajta kijelentésekkel, de igaz, Michael Schumacherrel láttam a versenyt az ő svájci otthonában”

– idézte a Gpblog.com. Todt a hétvégi Német Nagydíjról beszélhetett, bár ezt konkrétan nem említette.

Az 50 éves Schumacher 2013 végén szenvedett síbalesetet, amely után fél éven át kómában volt. Immár több mint öt éve ápolják otthon, a nyilvánosságtól teljesen elszigetelve.

Todt Schumacher legközelebbi kollégája volt a Forma–1-ben, az évek során barátokká váltak. Az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnökeként dolgozó francia menedzser mindennapos vendég volt náluk, és az maradt a baleset után is.

Michael a legjobb kezekben van, és kiválóan gondoskodnak róla a házában. Nem adja fel, tovább küzd, ahogy a családja is. Persze a barátságunk nem lehet ugyanaz, mint valaha, mivel nem tudunk úgy kommunikálni, mint régen

– utalt a hétszeres F1-világbajnok állapotára Todt.

Ez a legtöbb, amit tudhatunk Schumacherről, a család semmit nem közöl, a versenyző menedzsere, Sabine Kehm szintén nem nyilatkozik a lábadozásáról, amely ezek szerint halad, csak nagyon lassan.

Rovatok