Index Vakbarát Hírportál

Verstappen élete első pole-ja összejött a Hungaroringen

2019. augusztus 3., szombat 17:16 | aznap frissítve

Valójában csak egy necces mozzanat volt a Magyar Nagydíj időmérőjén, szombaton, még az első harmadban történt, amikor Charles Leclerc az utolsó kanyarból kigyorsítva falnak csapta a Ferrarit. Az autó hátsó szárnya összetört, cserélni kellett, de mivel a monacóinak már volt egy gyors köre, simán továbbjutott a második harmadba.

Ebben a szakaszban Kimi Räikkönen továbbcsúszása volt a legérdekesebb, az Alfa-pilóta épphogy, tizedikként kvalifikált az utolsó szakaszba.

Az élen közben folyamatosan dőltek a pályacsúcsok, Hamilton és Verstappen felváltva futották a leggyorsabb köröket. A záróharmadba kb. fej fej mellett érkeztek, várható volt, hogy közöttük dől el a pole pozíció, de Valtteri Bottas kissé váratlanul bele tudott szólni.

Verstappen futott eszméletlen kört, bőven 1:15 alá ment be,

1:14.572-vel élre állt,

de még érkezett Bottas és Hamilton. A finn 18 ezreddel maradt el a hollandtól, a világbajnok csak két tizedre tudta megközelíteni a Red Bullt, így Verstappen karrierjében először pole pozíciót ünnepelhetett.

93 versenyt kellett várnia rá, de ennél jóval megdöbbentőbb, hogy még mindig csak 21 éves. Ő a negyedik legfiatalabb, aki pole pozícióból startolhat az F1-ben.

„Ez még hiányzott, jó, hogy többet már nem nyaggatnak a pole-lal. A rekordok nem érdekelnek egyébként”

– foglalta össze érzéseit a hétszeres futamgyőztes, és immár egyszeres rajtelső versenyző.

Bottas elégedett lehet az első sorral, pláne, hogy motorhiba és az eső miatt majdnem a teljes péntekje elúszott, sokkal kevesebbet tudott készülni a kvalifikációra, mint a többiek. Hamilton a harmadik poszt ellenére sem tett le a győzelemről, elmondta, nagyjából meggyógyult, vasárnap oda tudja tenni magát a futamon.

Rajt vasárnap délután 15 óra 10 perckor.

Rovatok