Index Vakbarát Hírportál

Katasztrofális mutató: a Mercedes gyorsulás helyett lassul Szocsiban

2019. szeptember 29., vasárnap 08:55

Tulajdonképpen kisebb fajta csoda, hogy Lewis Hamilton megszerezte a második rajthelyet a vasárnapi Orosz Nagydíjra Charles Leclerc mögött, ugyanis a Mercedes nem hogy gyorsult volna tavalyhoz képest Szocsiban, hanem 0,6 másodpercet vesztett. Gondolhatnánk, hogy a Pirelli gumijai a ludasok, hiszen a gyártó keményebb keverékekkel készült 2019-ben, mint egy évvel korábban, csakhogy a tíz csapatból hat gyorsult, és a Mercedesé a legnagyobb lassulás.

Olyannyira, hogy a Ferrarihoz képest nettó majdnem 1 másodpercet vesztenek saját 643 ezredmásodperces lassulásuk, illetve a Ferrari 315 ezredes gyorsulását figyelembe véve. Összességében egyébként a 2021-től a Renault Mercedesre cserélő McLarené a legnagyobb ugrás, ők 2,282 másodpercet javultak a tavalyi időmérőhöz képest, ami hatalmas előrelépés. A Mercedes mellett a Haas (0,336 mp), a Racing Points (0,545) és az Alfa Romeo (0,618) lassult még a RaceFans gyűjtése alapján.

A Mercedes a váratlan lassulás után agresszív versenystratégiában bízhat. Hamilton keményebb, lassabb keverékkel indul majd a két Ferrari közül a második helyről, de aligha lesz esélye direktben megelőzni őket. A címvédő arról beszélt, hogy határozottan más taktikával menne Szocsiban, mint a Ferrarik, a kulcs viszont pont az lehet, hogy még a két Mercedes is eltérő taktikával készül a versenyre – egyikük egy túl korai, a másik pedig egy túl kései boxkiállással próbálkozhat a láthatóan gyorsabb Leclerc, Sebastian Vettel páros ellen.

Az Orosz Nagydíj rendhagyó időben, 13.10-kor rajtol majd.

Rovatok