Index Vakbarát Hírportál

F1: veszélyben a nagy pilótamozgás

2020. január 22., szerda 10:31

Heteken belül meghosszabbítja a szezon végén lejáró szerződését a Mercedesnél a csapatfőnök, Toto Wolff és az istálló sztárpilótája, Lewis Hamilton - állítja a Motorsport.com olasz kiadása.

Az elmúlt hónapokban arról szóltak a hírek, hogy a Mercedes az év végén akár ki is szállhat az F1-ből gyári csapatával, Wolffot a Forma-1 egyik vezetői székébe jósolták, az pedig ki is szivárgott, hogy Hamilton tárgyalt a Ferrarival.

Az újság szerint viszont a csapatnál rövid időn belül rendezik a két vezető egyéniség helyzetét, akik két évre fognak aláírni, a 2022-es idény végéig.

A Mercedes pedig ennél is hosszabb távra tervez, ugyanis nagyon elégedett a helyzetével a Forma-1-ben. A hibrid technológia kedvez nekik, ráadásul a 2021-től életbe lépő új szabályok, élükön a költségplafonnal, csökkentik a cég F1-es kiadásait, így még jobban megéri nekik a világ legnépszerűbb és legnézettebb autós szériájában maradni.

Korábban felmerült, hogy mivel idén már az elektromos Forma-E-ben is indítanak csapatot, rövid időn belül arra koncentrálnak majd az F1 helyett, de jelenleg még nem ez a helyzet, a váltás - ha meg is történik - távolabbinak tűnik.

Hamilton hosszabbítása ezek után azt is jelenti, hogy az idén várt sztárpilóta-átigazolások elmaradhatnak. Max Verstappen, akinek szintén kifutott volna a megállapodása a Red Bullnál, pár hete váratlanul három évre újra aláírt jelenlegi istállójához, a Ferrarinál pedig évekre megerősítették Charles Leclerc-t.

A Mercedesnek is megmaradhat az első számú embere, Hamilton, aki mellé - ahogy eddig - egy kisebb nevet terveznek. Hogy kit, csak a szezon vége felé derülhet ki, mint általában. Az esélyesek között van az angol jelenlegi csapattársa, Valtteri Bottas, akinek legnagyobb ellenfele a helyért a Mercedes növendékpilótája, a most a Williamsnél induló George Russell lehet.

A Red Bullnál is megvan a név, Verstappen, társának egy kevésbé tapasztalt fiatalt keresnek majd, mint eddig is. Természetesen idei csapattársa, Alex Albon indul a legjobb esélyekkel.

Egyelőre úgy tűnik, csak a Ferrarinál fordulhat elő bombaigazolás, ha Vettel idény végén kifutó megállapodását nem hosszabbítják meg. Helyére sokan pályáznának, legfőképp valószínűleg Daniel Ricciardo, akinek a Renault-nál jár le a szerződése 2020 végén.

Rovatok