Index Vakbarát Hírportál

Közel a bejelentés, két új márka is beszállhat a Formula–1-be

2022. március 31., csütörtök 15:35

Az Audi és a Porsche tulajdonosa, a Volkswagen-konszern jövő héten várhatóan zöld jelzést ad a két márkának a Formula–1-es belépésre – számolt be róla a Business Insider az ügylet részleteit ismerő két forrásra hivatkozva.

Egyikük elmondta: a szándék hivatalos bejelentésére az érintettek jövő heti találkozóját követően kerülhet sor. Másikuk hozzátette: jó esély mutatkozik a pozitív döntésre.

A Volkswagen nem kívánta kommentálni a sajtóhírt.

A szaksajtóban már jó ideje téma, hogy az Audi és a Porsche partneri megállapodást köt valamelyik Formula–1-es csapattal, ami a legvalószínűbb módja lehet annak, hogy részt vegyenek a világ legrangosabb autós versenysorozatában.

Az Audi és a McLaren tavaly cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint partneri megállapodást kötöttek volna. Azt viszont hozzátették, hogy tárgyalnak egymással, és a döntést az idei évre ígérték. Egyes források szerint 

az Audi nagyságrendileg ötszázmillió eurós belépési pénzt ajánlott a McLarennek.

Eközben a Porsche pár év múlva a Red Bull-lal szeretne hosszú távú megállapodást kötni.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Formula–1-ben, de a Red Bull-csapattal már dolgozott együtt, mindenekelőtt a rali-világbajnokságon.

Novemberben egy bennfentes annyit árult el, hogy a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy az F1 teljesíti-e azt a tervét, amely szerint 2026-ra áttér a szintetikus üzemanyagok használatára.

Az érintett csapatok közül a McLaren partnere jelenleg a Mercedes, míg a Red Bull a Honda erőforrását használja.

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok