Index Vakbarát Hírportál

Leclerc elhallgattatta a hatvanezer Verstappen-szurkolót

2022. július 11., hétfő 14:54

Az angolszász sajtóban nem sok szó esett a címekben Max Verstappenről, a spanyol lapok pedig kiemelték Carlos Sainz újabb balszerencsés hétvégéjét. Egyedül az osztrák Kurier ejtett szót címében a renitens szurkolókról.

Az angolszász sajtóban a The Guardian a megszokott finomsággal jellemezte a versenyhétvégét:

Charles Leclerc megkönnyebbülten és örömmel ünnepelte győzelmét az Osztrák Nagydíjon, amely egészen a végéig magával ragadó volt.

A Daily Mail szerint Leclerc győzelme jót tett a világbajnokságnak. Bulvárlapról lévén szó, meglepően szerény az összefoglaló címe: Az eredmény nem azoknak kedvezett, akik narancssárgába öltözve érkeztek, hanem a világbajnokságnak – Charles Leclerc nyerte a drámai, tűzijátékos osztrák futamot.

A The Sun értékelésében szintén a világbajnoki pontverseny kerül előtérbe, ám megemlíti az elfüstölő másik Ferrarit is:

Charles Leclerc sikere azt ígéri, hogy ismét fellángol a harc a világbajnoki címért – miközben ferraris csapattársának, Carlos Sainznak kigyulladt az autója.

Spanyolországban egyértelműen csalódottak az újságírók Carlos Sainz kiesése miatt. A Marca hasábjain a következőket olvashatjuk: A monacói számára jól végződött a verseny, Carlos Sainz számára azonban nem. Az 56. körben motorhiba miatt kiesett, miközben úton volt a második, vagy a még jobb helyezés felé.

Mundo Deportivo is Sainz felől, ám a másik irányból közelítette meg az Osztrák Nagydíjat:

A lárma, a veszekedés és a kritika leállításának a legjobb módja egy kettős győzelem lett volna. A Ferrari erre törekedett a 2022-es Osztrák Nagydíjon.

Az osztrák Kurier a holland szurkolókról is írt: 

A Forma–1-sorozat kilencedik éve vendégeskedik a Red Bull Ringen, és eddig még soha nem volt ilyen sok néző. A legtöbbjük barátságos és jókedvű volt, akadtak azonban renitensek. Ettől eltekintve a versenyhétvége sok pluszt hozott és kevés kritikát.

A svájci Blick szerint a monacói olyat tett, ami egészen különleges: Leclerc elhallgattatta a 60 ezer Verstappen-szurkolót. Ilyen ritkán történik. A Red Bull Ringen háromszor is megelőzte Verstappent. A monacói nyert Spielbergben, miközben ferraris csapattársa drámai pillanatokat élt át.

A Tages-Anzeiger pedig költőire vette az összefoglaló címét:

Max Verstappen vörösben látta a világot: előbb a visszapillantó tükörben, aztán átvitt értelemben is – ezen a vasárnapon többször is.

MTI 

(Borítókép: Chares Leclerc a holland szurkolók előtt Spielbergben. Fotó: Mine Kaspoglu / Getty Images)

Rovatok