Index Vakbarát Hírportál

Saját magát verheti meg a Ferrari a Formula–1-ben

2022. július 15., péntek 18:34

Hiába épített rendkívül gyors autót az olasz istálló az idei szezonra, több sebből vérzik a Ferrari. A Red Bull így könnyen célba érhet az idény végén a címvédő Max Verstappennel.

Remek Osztrák Nagydíjat láthattunk az előző hétvégén, fordulatokban nem volt hiány. A sprintfutamot ugyan megint kis híján átaludtuk, ez ellen egyedül a Silverstone óta remekül versenyző Mick Schumacher Lewis Hamilton elleni csatája tett.

Ezzel szemben a főfutam vasárnap már remek volt, főleg azért, mert az élen Verstappen nem tudott mit kezdeni a brutális tempót villantó Ferrarik ellen. Charles Leclerc háromszor is megelőzte a pályán a címvédőt, és egyszer Carlos Sainz is majdnem átugrotta a hollandot, ám – idén sokadjára – a Ferrari erőforrása megint csődöt mondott, a spanyol lángoló autóval állt félre.

Amikor a Ferrari-drukkerek már felocsúdhattak volna az újabb rémálomból, Leclerc autójában is probléma támadt, méghozzá a gázpedállal, ám a monacóinak sikerült elevickélnie a célig, így hosszú idő után újra nyert, de hosszú távon ennyi technikai hibával a Ferrari világbajnoki álmai csak álmok maradnak.

A Bukótér podcast aktuális adásában többek között az alábbi témákat érintjük:

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

Rovatok