Index Vakbarát Hírportál

Max Verstappen élete talán legnagyobb győzelmét aratta a Hungaroringen

2022. augusztus 1., hétfő 12:55

A nemzetközi sajtó Max Verstappennek, a Red Bull Formula–1-es világbajnoki címvédő holland versenyzőjének futamgyőzelmet érő bravúros teljesítményéről ír a vasárnapi Magyar Nagydíj másnapján.

Verstappen a tizedik helyről rajtolva nyert, magabiztos győzelmét az sem fenyegette, hogy a verseny felénél egy kanyarban megpördült. A holland karrierje 28. futamgyőzelmét aratta – Mogyoródon az elsőt –, és a vb-pontversenyben 80 pontra növelte az előnyét. Második helyen a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes) végzett, aki a hajrában előzte meg pole-pozícióból rajtoló csapat- és honfitársát, George Russellt.

Nagy-Britannia, Daily Mirror:

Max Verstappen túlélte a megpördülést és megnyerte a Magyar Nagydíjat, miközben kivédte Lewis Hamilton támadását.

Daily Mail:

Max Verstappen messze hátulról, a tizedik rajtrácsról indulva aratott lélegzetelállító győzelmet a Magyar Nagydíjon. Lewis Hamilton briliáns utolsó sprintben előzte meg csapattársát, George Russellt, és másodikként ért célba.

Franciaország, L'Équipe:

A holland pilóta, Max Verstappen ismét kihasználta a Ferrari stratégiai hibáit a vasárnapi Magyar Nagydíjon, és nyert.

Olaszország, La Gazzetta dello Sport:

Max, aki tizedikként kezdett, bravúrt hajtott végre azzal, hogy mindenkit megelőzött, és megszerezte nyolcadik futamgyőzelmét a szezonban.

Spanyolország, Mundo Deportivo:

Úgy tartják: azok a nagy bajnokok, akik nem hibáznak a kulcsfontosságú pillanatokban. Max Verstappen és a Red Bull jó példa erre. A holland ezen a vasárnapon koncertet adott, miközben egyetlen Ferrari sem állt a dobogóra. Egy sem! Furcsa, de igaz.

Sport:

Max Verstappen számára semmi a logika. Miként a Ferrarinak is. Magyarországon ezen a hétvégén minden a Scuderia kettős győzelmére, valamint a Red Bull éllovasának sok problémájára utalt. Az igazság pillanatában azonban a holland mindenkinél jobban olvasta a hungaroringi futamot, és a nyolcadik futamgyőzelmét aratta a szezonban, ami újabb világbajnoki címet érhet.

Ausztria, Kurier:

Szembetűnő idén a Ferrari rendkívül szociális viselkedése, az olaszok adakozó hangulatban vannak. Hibáik különösen a Red Bullnak és Max Verstappennek adnak esélyt a győzelemre.

A száguldó cirkusz mezőnye a Magyar Nagydíj után nyári szabadságra vonul, folytatás augusztus végén Belgiumban.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok