Index Vakbarát Hírportál

Leclerc és Verstappen is rajtbüntetést kapott a Belga Nagydíjon

2022. augusztus 26., péntek 17:12

Hat versenyző, köztük a világbajnoki cím két nagy esélyese, Charles Leclerc és Max Verstappen kap rajtbüntetést a Belga Nagydíjon motorelemek cseréje miatt.

A Belga Nagydíj első szabadedzése során hivatalosan is megerősítették, hogy hat versenyző rajtbüntetésben részesül, mert túllépte a megengedett motoralkatrész-mennyiséget. Név szerint Charles Leclerc, Max Verstappen, Valtteri Bottas, Lando Norris, Mick Schumacher és Esteban Ocon kap büntetést. Azt, hogy végül kik lesznek a rajtrács végén, illetve hogy mi lesz a hat versenyző sorrendje, majd az időmérőn elért eredmények határozzák meg. 

Ez igencsak megfűszerezheti a vasárnapi nagydíjat, hiszen a világbajnoki cím két nagy esélyese is a büntetettek között van. Idén a 13 futamból tízszer vagy Leclerc, vagy Verstappen indulhatott pole-pozícióból, és senki nem tudott duplázni rajtuk kívül. 

Más versenyzők is cseréltek még erőforrás-alkatrészeket, ám ők még nem lépték túl a megengedett mennyiséget. Ilyen Lewis Hamilton, George Russell, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Alexander Albon és Nicholas Latifi. Az előbb felsorolt pilóták egyébként mind Mercedes-motoros autóval mennek. 

(Borítókép: Charles Leclerc a 2022-es Belga Nagydíj hétvégéjén. Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images)

Rovatok