Index Vakbarát Hírportál

Max Verstappent is jelölték a sportolói Oscarra

2023. február 20., hétfő 15:53

A férfiaknál újra jelölték a tavaly győztes holland Formula–1-es világbajnok Max Verstappent a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra.

A férfiaknál a jelöltek között szerepel még az argentin világbajnok labdarúgó, Lionel Messi és a katari vb francia gólkirálya, Kylian Mbappé, valamint a rúdugró Armand Duplantis, a kosárlabdázó Stephen Curry és a két évvel ezelőtti győztes Rafael Nadal teniszező.

A legjobb női versenyzők között két atléta is helyet kapott: a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce és az amerikai Sydney McLaughlin-Levrone mellett Katie Ledecky amerikai úszó és az aranylabdás labdarúgó, Alexia Putellas ismét szerepel a listán. A teniszezők lengyel világelsőjét, Iga Swiateket és az amerikai síző Mikaela Shiffrint is jelölték a díjra.

Az év áttörése kategóriában további két játékos képviseli a teniszt: minden idők legfiatalabb világelsője, Carlos Alcaraz és a kazah Jelena Ribakina is ott van a szűkített listán a műkorcsolyázó Nathan Chen, a golfozó Scottie Scheffler, a gátfutó Tobi Amusan és a marokkói labdarúgó-válogatott társaságában.

Az év csapata versenyben három futballcsapat is érintett: a katari vb-győztes argentin labdarúgó-válogatott, a 14. Bajnokok Ligája-diadalát begyűjtő Real Madrid és a női angol labdarúgó-válogatott. Mellettük még a Golden State Warriors kosárlabdacsapata, a francia rögbiválogatott és az Oracle Red Bull Racing csapata esélyes az elismerésre.

A hat kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt.

(MTI)

(Borítókép: A Laureus-díj Berlinben. Fotó: Boris Streubel / Getty Images) 

Rovatok