Index Vakbarát Hírportál

A Milan sem lesz veretlenül bajnok

2008. szeptember 1., hétfő 07:33

Beragadtak a nagycsapatok a Serie A rajtján, az összes károgónak igaza lett az Inter, a Roma és legfőképpen a Milan vonatkozásában. 26 gól, néhány kiállítás és több nagyszerűen bemutatkozott új igazolás az első forulóban.

Igazuk lett a károgóknak az olasz nagycsapatokkal kapcsolatban, hiszen az első fordulóban több, az előszezonban megállás nélkül hangoztatott akadékoskodás is bizonyítást nyert. Az első forduló alapján José Mourinho szisztémája valóban nem működőképes Olaszországban, a Milan hiába támad már most látványosan, a rengeteg elhibázott helyzet okozta gondot a védelem elképesztő megingásai súlyosbították csúnya vereségig a Bologna elleni mérkőzésen, a Romának pedig valóban nagyon hiányzik egy center.

Serie A, 1. forduló

Atalanta-Siena 1-0 (Padoin 15.), Cagliari-Lazio 1-4 (Larrivey 31., ill. Zarate 60. 11-esből, 70., Foggia 74., Pandev 84.), Catania-Genoa 1-0 (Mascara 61.), Milan-Bologna 1-2 (Ambrosini 42., ill. Di Vaio 18., Valiani 79.), Roma-Napoli 1-1 (Aquilani 29., ill. Hamsik 55.), Torino-Lecce 3-0 (Rosina 29. 11-esből, Zanetti 33., Bianchi 75.), Chievo-Reggina 2-1 (Marcolioni 76. 11-esből, Italiano 88., ill. Corradi 71. 11-esből) Fiorentina-Juventus 1-1 (Nedved 39., ill. Gilardino 89.)
Szombaton játszották: Sampdoria-Inter 1-1, Udinese-Palermo 3-1.

Az Inter szombati pontvesztése után a másik milánói csapat még rosszabbul járt. A Milanban remekül debütált a nagyon akaró Ronaldinho, de a hátsó alakzat több komoly megingásából kettőt is gólra váltott a harcias vendég. A Bologna a veterán Di Vaio góljával került előnybe (Kaladzénak lesz nehéz elszámolnia a góllal), a Milan pedig számos helyzetet puskázott el, mire Ronaldinho remek beadásából Ambrosini révén összejött az egyenlítés.

Támadásban maradt a szünet után is Carlo Ancelotti csapata, elsősorban Ronaldinho - akit nagyon fognak szeretni Milánóban, ha így folytatja – passzaiból alakult ki többször helyzet, de Sevcsenko és Inzaghi előszezoni formában céloztak. A Bologna energiájából a masszív védekezés mellett futotta néhány kontrára, az egyik ilyennél Ambrosini elbóbiskolt, Valiani hatalmas gólt lőtt mellőle. A vereség ellenére jó csapat lesz a Milan, ennek többször adták jelét, csak ne menjen rá a bajnokság a formálódásra.

A Romától sem várhattunk parádét, hiszen a nyáron jól erősítő (és főleg: értékeit megtartó) Napoli ellen lépett pályára – Francesco Totti nélkül. A fővárosiak Aquilani góljával szerezték meg a vezetést, majd Santacroce kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek, a Napoli mégis egyenlíteni tudott. A tavalyi remek szezonját folytató szlovák Hamsik szerezte a gólt, ezután hiába próbált meg mindent a Roma, a becserélt támadók közül senki sem talált be. A legnagyobb helyzet a csatárnak legkevésbé sem mondható Aquilani előtt adódott, aki másodszorra már hibázott.

Rosella Sensi, az első női elnök

Egyperces gyásszünettel kezdődött a Roma-Napoli rangadó, hiszen ez volt a fővárosiak első mérkőzése a nemrégiben elhunyt elnök, Franco Sensi nélkül. A klubot 15 évig vezető Sensi posztját lánya, a Serie A történetének első női elnöke, Rosella vette át.

A Fiorentina és a Juventus rangadója nagyszerű hangulatú, izgalmas meccset hozott. A torinóiak Nedved góljával szereztek vezetést, majd a hajrához közeledve Melót kiállították a Fiorentinából, és úgy tűnt, a vendégek elviszik a három pontot. A sokadik Mellberg-Gilardino csatát azonban a 89. percben az olasz csatár nyerte, és bemutatkozásként kiegyenlített. A remek mérkőzésen a firenzeiek az egyik pontra rászolgáltak, de a mérkőzés egyes részeiben a Juventus sem festett rosszul.

Egy kiállítás döntött a remekül debütáló Lazio javára Szardínián, ahol a házigazda Cagliari a hatvanadik percig vezetni tudott, ekkor azonban egy gólvonalon elkövetett szándékos kezezésért emberelőnybe kerültek és büntetőhöz jutottak a rómaiak, akik a hajrában elgázolták az erejével elkészülő kiscsapatot. Zarate kettőt vágott.

A Bologna győzelme mellett nyerni tudott egy másik újonc, a Chievo is. A veronaiak feszült küzdelembe torkolló mérkőzésen a 88. percben értékesített büntetővel győztek a Reggina ellen, volt egy kiállítás is. A harmadik feljutó, a Lecce nem járt ilyen jól, a Torino sima 3-0-al intézte el, és szintén betalált egy bemutatkozó játékos, Bianchi.

Rovatok