Index Vakbarát Hírportál

Halmosi: Nekünk is lesz hullámvölgyünk

2008. október 9., csütörtök 10:47

Halmosi Péter együttese, a Hull City fantasztikusan rajtolt az angol bajnokságban, jelenleg a harmadik helyen áll. A magyar labdarúgó szerint ez elsősorban a csapat edzőjének, Phil Brownnak köszönhető.

Halmosi Péter nyáron került az angol első osztályba frissen felkerült Hull City együtteséhez. A csapatot sokan biztos kiesőnek tartották, de hét forduló után a Chelsea és a Liverpool mögött a harmadikok a tabellán, egy ponttal megelőzve az Arsenalt és hárommal a bajnoki címvédő Manchester Unitedet.

„Amikor a csapathoz kerültem, azt mondta az edző, szeretné, ha nem csak egy évig lehetne élvonalbeli klub mestere. Annak ellenére, hogy kicserélődött szinte az egész csapat, jól rakta össze az együttest, jól nyúl bele a meccsekbe” – értékelte Phil Brown munkáját a csapat magyar játékosa.

Az albánok elleni vb-selejtezőre készülő labdarúgó azt mondja, a remek rajt ellenére nincsenek elszállva maguktól, mindig csak a következő meccsre koncentrálnak. Az edző munkáját dicséri az is, hogy azok a játékosok sem morgolódnak, akik egy-egy meccsen esetleg kispadosok.

„Óriási, amit eddig elértünk, és bár erős a keretünk, sok játékos van, akinek hatalmas kihívás az első osztályban szerepelni. Szerencsére jól igazoltunk a nyáron, jött több olyan játékos is, például Geovanni és Boateng, aki játszott már a Premier League-ben, az ő rutinjuk sokat ér”.

D  OB20060414002

Halmosi tisztában van vele, felelőtlenség lenne a BL-szereplésről beszélni, hiszen bár eddig remekelnek (győzelem az Arsenal és a Tottenham otthonában), de még nem látja át teljesen az erőviszonyokat. Tisztában van vele, minden csapat életében jön rosszabb periódus, de nem lehet tudni, mikor, és mennyi ideig tart.

A válogatottban még nem téma a csapat szereplése, csak az albánok elleni mérkőzés, amelyen nemcsak hivatalból vár győzelmet valamennyi kerettag. Halmosi nem tudja, kezdő lesz-e a szombati meccsen, kis fájdalmat érez a térde mögött, de nem hiszi, hogy ez gátolná a pályára lépésben.

Rovatok