Index Vakbarát Hírportál

5-0-ra vezettek, majdnem elszórakozták

2008. október 20., hétfő 15:08 | aznap frissítve

Az osztrák bajnokság 13. fordulójában a Sturm a szünetben már öt góllal vezetett a Mattersburg ellen idegenben, végül örült, hogy 6-5-re nyerni tudott.

Az osztrák labdarúgó bajnokság 13. fordulójában a Mattersburg a Sturm Grazt fogadta. A találkozó nem nevezhető rangadónak, hiszen a hazaiak a nyolcadik, a vendégek az ötödik helyen álltak a meccs előtt.

A Mattersburgban szereplő két magyar játékos (Csizmadia Csaba és Kovrig Ákos) egyaránt kezdő volt. Előbbi végig is játszotta a találkozót, míg Kovrigot a félidőben - mikor Sturm már 5-0-ra vezetett - lecserélték.

A vendégek az első negyedóra végén öt perc alatt kétszer is betaláltak, a félidő utolsó tíz percében további három gólt szereztek, különösen Haas volt elemében, aki egymaga három gólt szerzett.

A szünetben a vendégek boldogan, a hazaiak hangos fütty mellett vonultak az öltözőbe. A második játékrészből eltelt már közel tíz perc, amikor egy jobboldali beadás után Csizmadia fejelt a kapuba (1-5).

A gól annyira fellelkesítette a hazaiakat, hogy tíz percen belül újabb két gólt szereztek a veterán német Jancker révén. A vendégek egy kontrából ugyan tovább növelték előnyüket (3-6), de a Mattersburg ekkor már olyan eksztázisban játszott, hogy Jancker újabb gólja és Naumoski értékesített tizenegyese után az utolsó öt percben már az egyenlítésért küzdött.

Nem sikerült, így maradtak a nyolcadikak, a Sturm feljött a negyedik helyre. A szünetben még fütyülő közönség a végén vastapssal díjazta a feltámadást.

Ez volt az osztrák bajnokság történetének második leggólgazdagbb mérkőzése, ennél több gól csak az 1977-es Rapid – GAK találkozón született, ahol a hazaiak 11:1-re nyertek.

Osztrák bajnokság, 13. forduló

Mattersburg-Sturm Graz 5-6 (0-5)

Gólszerzők: Csizmadia (54.) Jancker (57., 63., 78.) Naumoski (86. 11-esből) illetve Haas (15., 36., 43.) Beichler (20.) Sonnleitner (35.) Hölzl (71.)

Rovatok