Index Vakbarát Hírportál

December 4-én jött az év potyagólja

2008. december 5., péntek 12:59

David James az angol Portsmouth kapusa egyszerűen odaadta a labdát az ellenfélnek, majd fenékre ült. Wolfsburgban azóta is rajta röhögnek. Csapata ezzel a góllal esett ki az UEFA-kupából.

A labdarúgó UEFA-kupa csütörtöki találkozói közül az egyik legnagyobb eredmény a szlovák Zilina birminghami győzelme, a legjobb teljesítmény pedig a CSZKA Moszkvában szereplő brazil Wagner Love nevéhez fűződik, aki mesterhármast lőtt a francia Nancynak.

A forduló és egyben az év legnagyobb kapusbakija pedig David James nevéhez fűződik. Az angol klub a csütörtöki fordulóig egy döntetlennel és egy vereséggel állt, és úgy utazott Wolfsburgba, hogy győzelem esetén marad esélye a továbbjutásra. Nem mellékesen a német csapat eddigi két meccsét hozta.

A hazaiak remekül kezdtek, Dzeko egy jobbról belőtt labdába beletette a lábát, ami védhetetlenül vágódott a kapuba. Az angolokat nem törte le a gól, az első negyedóra végén már náluk volt az előny. Előbb Defoe lőtt az üres kapuba, majd Mvuemba megpattanó lövése vágódott a bal felső sarokba. Sokáig nem örülhettek, mert a hazaiak Gentner révén egy távoli lövéssel a 23 percben egyenlítettek.

A kiegyenlített második félidőt az angol kapus, James döntötte el. A 74. percben egy teljesen ártalmatlan hazaadást odagurított a különösebb elszántság nélkül rátámadó Misimovicsnak. A támadó egyszerűen elhúzta a fenékre ülő kapus mellett a labdát, majd a kapuba gurított.

James megpróbált még felállni, de aztán valószínűleg rájött, hogy esélye sincs utolérni a csatárt, így visszahuppant, majd lefeküdt, és valószínűleg elásta volna magát szégyenében.

A Portsmouth 3-2-es vereségével elbúcsúzott a sorozattól, a németek az utolsó fordulóban a Milannal játszanak a csoportelsőségért.

Rovatok