Index Vakbarát Hírportál

A Bayern szétzúzta a Sportingot: 0-5

2009. február 25., szerda 23:46 | tizenöt éve frissítve

A Liverpool Steven Gerrard nélkül is könnyedén tartotta magát Madridban, és a hajrában szerzett Benajun-góllal nagyon közel került a továbbjutáshoz: 0-1. Londonban a Chelsea jó rajtjával gyorsan előnybe került a Juventus ellen, az olaszok hiába tettek sokat az egyenlítésért, nyertek az angolok. A Villarreal nem bírt a Panathinaikosszal a BL-nyolcaddöntő első meccsén.

A játéknap legnagyobb rangadóján Rafael Benitez nem kockáztatta meg Steven Gerrard szerepeltetését, de a Liverpool nélküle is győzni tudott a Real Madrid otthonában.

A szokás szerint remekül megszervezett Liverpool-védelem pillanatnyi megingás nélkül rombolta a tompa spanyol támadásokat, a Realnak tulajdonképpen sansza sem volt.

A meccset végig kontroll alatt tartó vendégek – bár beérték volna a számukra tökéletes 0-0-al is – végül Josszi Benajun góljával a győzelmet is megszerezték. Az izraeli játékosról pont az a Lassana Diarra maradt le, aki miatt a Madrid nem nevezte Klass-Jan Huntelaart, pedig egy csatár bőven elfért volna a Pepe Reina kapujára szinte semmi veszélyt nem jelentő hazaiaknál.

A Chelsea-Juventus rangadó úgy indult, hogy az angolok feltörlik a gyepet vendégükkel, az első negyedórában szinte felborult a pálya, olyan fölényben játszottak a hazaiak.

Didier Drogba a 12. percben kilépett az integető Nicola Legrottaglie és a beragadó Giorgio Chiellini között, és megszerezte a Chelsea teljesen megérdemelt vezetőgólját, ám ezután furcsamód visszahúzódtak az angolok.

Az első félidő hátralevő részében már kiegyenlített játék folyt a pályán, a vendégek Alessandro Del Piero révén ziccert is kialakítottak, de Petr Cech magabiztosan védett.

A második félidőre aztán teljesen megfordult a meccs: a torinóiak gyakorlatilag lefutballozták a pályáról a Chelsea-t, de az egyenlítés nem sikerült. A BL legkiegyenlítettebb párharcában óriási visszavágó várható Torinóban.

A Bayern München idegenben verte el nagyon a Sportingot, a 0-5-tel csoda kellene, hogy ne legyen a legjobb nyolc között.

A lisszaboni első félidőben semmi nem történt a pályán, de a szünet előtt Frank Ribéry fogta magát, végigrohant a pályán, és bevágta a vendégek vezető gólját.

A második félidőben beindultak a bajorok, és legázolták a végére teljesen szétesett portugál csapatot.

A Villarreal nem lehet elégedett, hiszen az első félidőben egy egész BL-szezonra elegendő helyzetet dolgozott ki a Panathinaikosz ellen, mégis a görögök szerezték meg a vezetést.

A spanyolok nem álltak le, voltak olyan időszakok, hogy a kapujába préselték a Panát, de így is csak az egyenlítés jött össze: egy jogos büntetőt a fiatal olasz csatár, Giuseppe Rossi lőtt be.

Itt a két hét múlva következő visszavágón még bármi történhet.

Rovatok