Index Vakbarát Hírportál

Priskin Tamás: Van még hová fejlődnöm

2009. április 9., csütörtök 20:46 | aznap frissítve

A Watford új menedzsere úgy érezte, megérdemli az esélyt Priskin Tamás, aki ezzel élt is, januárig visszafogott volt, azóta tizenegy góljával a második a csapatban. A novemberben kinevezett Rodgers edző áradozott róla, a csatárt ezzel nem telt el, hanem még keményebb munkára ösztönzi. Vissza akar kerülni az élvonalba.

Priskin Tamás a másodosztályú angol bajnokság hétközi, korábbról elhalasztott meccsén megszerezte tizenegyedik gólját, emellett a kupában is lőtt kettőt. Egy szöglet utáni beívelt labdára nagy lendülettel érkezett, és a Southampton kapujába fejelt. Ezzel vezetett a Watford 2-1-re, a győzelem azonban nem jött össze, mert a kieső helyen álló nagymúltú csapat s hajrában egyenlített.

A Watford 51 pontos jelenleg, matematikailag még kieshet, de erre már kevés az esély, hiszen a még kieső Nottinghamnak 42 pontja van.

„Van még tét a következő meccseinken, a Barnsley ellen nyerhetünk a hétvégén, és akkor a még hátralévő négy fordulóban már nyugodtan játszhatunk. Kisebb téttel, de már a jövőre gondolva. Idén ugyanis elmaradtunk a tervtől, szerettünk volna a legjobb hat felé közelíteni, és jövőre erre reális esélyünk lehet” – kezdte az Indexnek.

A 23 éves Priskin döntő részt vállalt abban, hogy a huszonegyedik helyre csúszó csapat felkapaszkodott, fontos, pontot érő gólokat szerzett zsinórban.

„Visszatért az önbizalmam, miután egyre több lehetőséget kaptam az új menedzsertől. Rodgers edző számított rám, és nagyon örülök, hogy nem okoztam csalódást neki. Abszolút éreztem magamban az erőt neki köszönhetően” – mondta.

Önbizalmáról árulkodó, hogy átemelős gólokat szerzett, volt bátorsága a tizenhatoson belül cseleket csinálni. „A csapaton belüli helyzetem nem változott, azt is tudom, van még hová fejlődnöm, és itt ehhez minden ideális. A legfontosabb, a korom is” – ezzel már válaszolt arra is, jövőre is a másodosztályban képzeli el a jövőjét, bár állítólag - a Daily Mail azt írta - a Middlesborough, a Hull City vagy a Fulham is szívesen vinné. (Igaz az első két egyesület kiesési gondokkal küszködik.)

Rodgers edző még a február végi Blackpool elleni győzelem után így nyilatkozott róla. „Ahogy az akciót befejezte, arra csak a legjobbak képesek. Becsapta a védőt, elindult befelé, majd a kapus felett elegánsan átemelte a labdát. Premier League-szintű támadó.”

Magyar csatár meglehetősen ritkán szokott ilyen dicséretet kapni. „Nehéz erre bármit is mondani, de nagyon megtisztelő ez a vélemény. Engem pedig arra sarkall, hogy keményebben dolgozzak, és akkor újra visszakerülhetek arra a szintre, amelyiken egyszer már, az első angliai évemben voltam.”

Priskin egyáltalán nem csalódott, mert sem februárban, sem márciusban nem őt választották a skysport szavazásán a hónap játékosának.

„Második lettem mindkétszer, márciusban csak kevés választott el a legjobbtól, a Sheffield Wednesday csatárától, Tudgaytól. Ez is egy jó visszajelzés, hogy jó úton járok, és hogy szeretnek.” A szavazáson négy futballista vehetett részt.

„Jó volt visszatérni a válogatottba, személyesen nem beszéltem Erwin Koemannal, de majd szeptemberre még jobb leszek, és akkor még többet játszhatok a csapatban” – összegzett.

Góljai közül a Chelsea ellenit választotta, mert mégiscsak Cechnek, a világ egyik legjobbjának lőtte. „A többi is fontos volt, a legemlékezetesebb azért ez az emelés számomra, mert az indított el végérvényesen felfelé.”

Rovatok