Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő góllal esett ki a Hamburg

2009. május 7., csütörtök 23:06 | aznap frissítve

A Német Kupa elődöntője után az UEFA-kupa elődöntőjéből is kiverte a Werder Bremen a Hamburgot. Az ukrán Sahtar Donyeck lesz az ellenfele az isztambuli döntőben, amelyik a Dinamo Kijevet búcsúztatta.

Az UEFA-kupa elődöntőiből elsőként a Sahtar Donyeck jutott a május huszadiki döntőbe, miután a nagy rivális Dinamo Kijevet a rendes játékidő utolsó pillanataiban legyőzte. Ha 1-1 marad az állás, akkor hosszabbítás lett volna, Ilsinho gólja azonban döntött.

A másik ágon, a német párosítás még nagyobb izgalmakat ígért annak ellenére is, hogy a Hamburg idegenben szerzett előnyt. A Német Kupában ugyanis a Werder idegenben jutott tovább.

A jövőre a Bayernben játszó Olic szerzett vezetést a Hamburgnak, utána azonban Diego egyenlített. 1-1 után rákapcsolt a Werder, Pizarro fejesgólját érvénytelenítette a játékvezető, talán ez is bosszantotta, amikor jó harmincról kapura bombázott. Rost kapus kicsit elnézte a labda ívét, beleért ugyan, de a felsõ sarokba vágódott a kezéről.

A következő vendéggól a világ egyik legfurcsább találata volt. Gravgaard hazaadni készült a szögletzászló közeléből, de a labda megpattant egy flakonon. Vagy egy joghurtos dobozon, ám a dán védő lábáról leperdült a labda, és szöglet lett. Diego beívelése után Almeida csúsztatott, Baumann pedig előrevetődve a hosszú saroknál a kapuba fejelt.

Olic még egy fejessel szépített, de a hátralévő perceket már kihúzta a Werder. A fináléban a brazil Diego sárga lapok miatt nem játszhat.

Jegyzőkönyv:

UEFA Kupa, elődöntő, visszavágó:
Hamburger SV (német)-Werder Bremen (német) 2-3 (1-1)
gól: Olic (13., 87.), illetve Diego (29.), Pizarro (66.), Baumann (83.)
Továbbjutott: a Werder Bremen, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Sahtar Donyeck (ukrán)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-1 (1-0)

g: Jadson (17.), Ilsinho (89.), illetve Bangoura (47.)
Tj: a Sahtar Donyeck, 3-2-es összesítéssel

Rovatok