Index Vakbarát Hírportál

Koman nélkül verte a Bari a Juventust

2009. december 13., vasárnap 01:14

Az olasz bajnokság 16. fordulójában folytatta rossz sorozatát a torinói csapat, amely a Bayern München elleni BL-kiesés után bajnokin kikapott a Bari otthonában. A hazaiaknál nem játszott Koman Vladimir, de nélküle is simán, 3-1-re verték a büntetőt is hibázó Juventust. A szezon eddigi legjobb meccsén a Cagliari 3-3-at játszott a Napolival.

Folytatódott a Juventus vesszőfutása a Serie A 16. fordulójában, ezúttal az újonc Bari verte el alaposan a torinóiakat. A hazaiaknál betegsége miatt nem játszott Koman Vladimir, de nélküle is megszerezte a vezetést a másodosztály bajnoka: Claudio Marchisio hibáját kihasználva Meggiorini lőtt Buffon kapujába a 7. percben.

A Juventus negyedórával később egyenlített, Diego lövése jött ki a kapusról, az érkező David Trezeguet bevágta a kipattanót, de a félidő utolsó percében Fabio Cannavaro buta szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Bari, amit Barreto ki is használt. A szünet után támadott a Juventus, de a hazaiak kontráiban több veszély volt.

A hajrához közeledve – nyolc hónapja először – egy könnyen befújt büntetőt kaptak a torinóiak, de Diego fölé lőtte (a nézőtérről lézerlámpával zavarták, várhatóan megbüntetik a Barit az eset miatt), egy szöglet után pedig az egykori Juve-játékos, Sergio Almiron döntötte el a meccset a Bari javára. A mérkőzésen megsérült Mauro Camoranesi, nagyon nem fest jól a Juventus helyzete, egyre hangosabban követelik Ciro Ferrara edző távozását.

A forduló nyitómeccse a szezon eddig legjobb összecsapását hozta. A Napoli már 2-0-ra vezetett Szardínián, de a Cagliari egyenlített, és a 90. percben (az első nápolyi gólt szerző Ezekiel Lavezzi kiállítása után) a vezetést is megszerezte. A végig színvonalas, izgalmas meccsben még maradt egy fordulat, a 96. percben Bogliacino kiegyenlített.

Rovatok