Index Vakbarát Hírportál

Örülök, hogy kiállítottak a vb-döntőben

2009. december 22., kedd 20:30 | aznap frissítve

A németországi világbajnokság döntőjében emlékezetesen szabálytalankodó Zidane helyesli a döntést, nem tudna élni a tudattal, ha Franciaország érdemtelenül nyert volna aranyat.

Zinedine Zidane pályafutása utolsó meccsén, a 2006-os vb-döntő hosszabbításában lefejelte az őt provokáló olasz Marco Materazzit, piros lapot kapott. A világ- és Európa-bajnok játékos örül, hogy megbüntették.

"Helyes döntés volt, hogy kiállítottak, a kapus Gianluigi Buffon jól tette, hogy jelezte a bírónak a mozdulatomat - nyilatkozta a France Football keddi számában a 108-szoros válogatott középpályás. - Nem tudnék most együtt élni azzal a tudattal, hogy akkor a pályán maradok, Franciaország pedig aranyérmet nyer." Az olaszok végül büntetőkkel nyerték meg a németországi világbajnokságot.

A FIFA által háromszor az év legjobbjává választott 37 éves Zidane kitért Thierry Henry pár hetes botrányára is: a csatár kezezés után adott vb-részvételt érő gólpasszt az írek elleni pótselejtezőn.

"Sokan megszólaltak ebben az ügyben, olyanok, akik siker esetén szeretik az embert, bajban viszont magára hagyják. Biztos vagyok benne, hogy Henry nem büszke a tettére."

Rovatok