Index Vakbarát Hírportál

93. perces Torres-góllal nyert a Liverpool

2009. december 29., kedd 23:21

Alacsony színvonalú meccsen győzött a vendégcsapat az egy hét alatt második rangadóját is elveszítő Aston Villa otthonában. A Premier League 20. fordulójának bennmaradási rangadóján a Bolton 2-2-re végzett a Hull Cityvel.

Az Aston Villa a karácsonyi forduló után újra rangadót játszott, a londoni vereség után a Liverpoolt fogadta. A birminghamiek hazai pályán is hasonló játékkal próbálkoztak, mint az Arsenal ellen: zártan védekeztek, és a széleken próbáltak veszélyes ellentámadásokat vezetni, de ezekből alig jutottak el a Liverpool kapujáig.

Alacsony színvonalú játék folyt a pályán, jobbára a vendégeknél volt a labda, de komoly helyzetet ők sem tudtak kialakítani, néhány távoli lövés ment Brad Friedel kapuja felé. A szünet után semmi nem változott, a 0-0-t a legigazságosabb eredmény lett volna.

A meccs utolsó harmada inkább a Villáról szólt, beszorították a Liverpoolt, de legnagyobb helyzetüknél John Carew centikkel mellé csúsztatott. A 93. percben mégis a vendégek nyerték meg a meccset: a nem sokat mutató Fernando Torres elé pattant egy labda, a spanyol csatár betört a tizenhatoson belülre, és higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot. Ez volt Torres 50. liverpooli bajnoki gólja.

Két kiesőhelyen álló csapat meccsén a Bolton már a 20. percben megszerezte a vezetést, majd Davies a második félidő közepén úgy tűnt, eldöntötte a meccset, de a Hull City hét perc alatt kiegyenlített: Hunt a 71. és a 78. percben is betalált, maradt az egyik csapatnak sem jó döntetlen. A két csapat azonos pontszámmal áll a 18. és a 19. helyen, a Bolton jobb gólkülönbségével van előrébb.

A vendégeknél Halmosi Péter a kispadon sem kapott helyet.

Rovatok