Index Vakbarát Hírportál

Vb-3. U20-asainkat veszi a Serie A újonca

2010. február 2., kedd 11:03

Robbie Keane a legnagyobb sztár, aki a téli átigazolási szezonban csapatot váltott, az ír csatár a Celticnél folytatja. Mozogtak a magyar játékosok, Halmosi Péter hazatér, Priskin Tamás megint kölcsönbe megy, ezúttal Buzsákyékhoz, a Bari pedig leigazolta az U20-as válogatott Gosztonyi Andrást.

Az átigazolási piac zárása előtt néhány órával szinte biztos volt, hogy Robbie Keane az Aston Villához szerződik, hiába bukkant fel menet közben a West Ham és a Stoke is. Az utolsó percekben jött a Celtic, és elvitte az ír válogatott csatárt a PL-riválisok elől, így Keane fél évig Skóciában játszik, csapata vele erősödve próbálja behozni jelentős hátrányát a Rangersszel szemben.

A Manchester City most nem világsztárt igazolt, a Middlesbrough-tól szerződtetett Adam Johnson nem is került annyiba, mint a City igazolásai általában. A 22 éves szélső (egykori U21-es válogatott) a Brazíliába hazament Robinho 11-es mezét kapja, és már a hétvégén utazik a csapattal a Hull elleni bajnokira. A Middlesbrough még egy játékosát elveszítette, az egyiptomi Mido négy hónapra, kölcsönbe került a West Ham Unitedhez.

 

Mélyponton az angol átigazolási piac

Negatív csúcsot döntöttek a Premier League csapatai azzal, hogy összesen csupán 30 millió fontot (9,3 milliárd forint) költöttek játékosok vásárlására a téli átigazolási időszakban; tavaly ilyenkor ez az összeg pozitív csúcs, 170 millió font (52,7 milliárd forint) volt. 

Olaszországban az utolsó pillanatig kivárt az Inter, de végül megszerezte a City által is keresett McDonald Marigát a Parmától, miközben megszabadult a három éve alatt csalódást keltő Mancinitől, akit a Milan vett kölcsön. Mancininek a Romában nagyon ment a játék, az Interben viszont alig játszott, és furcsa, hogy pont a Milan vitte el, mivel ugyanaz a posztja, mint Ronaldinhónak.

Az Inter és a Lazio huzakodott Ledesmán, a milánóiak megelégelték és inkább a Palermo irányítóját, Fabio Simpliciót vették meg. Fernando Gago mindenben megegyezett a Manchester Cityvel, de a 18 millió eurós átigazolásból nem lett semmi, mert a tárgyalások elhúzódtak, kicsúsztak az időből. Roman Pavljucsenko is maradt a Tottenhamben, senki nem fizette ki érte a 13 millió fontot.

Több magyar játékos is klubot váltott, Rudolf Gergely mellett szintén a Serie A-ba szerződött Gosztonyi András, aki Koman Vladimir csapattársa lesz a Bariban. Az U20-as vb-bronzérmes szélső fél plusz három éves szerződést kötött az olasz újonccal, amely kiváló idényt fut. Gosztonyinak nem jó hír, hogy a csapat egyik legjobbja az ő posztján játszó Alvarez, akit viszont valószínűleg nem tud megtartani a déli kiscsapat.

Hazatér az egyik legdrágább magyar légiós, Halmosi Péter nevelőegyesületéhez, a Haladáshoz került kölcsönbe. A ballábas válogatott játékos előbb a Hull kezdőjéből, majd keretéből is kikerült, két év alatt 18 meccset játszott a Premier League-ben, gólja nincs.

Priskin Tamás is klubot váltott, az Ipswich-hez Roy Keane kifejezett kérésére érkezett magyar csatár csak 11 meccsen lépett pályára (egy gólt szerzett), februártól fél évig kölcsönben Buzsáky Ákos csapatában, a Queens Park Rangersben játszik.

Rovatok