Index Vakbarát Hírportál

Mészárszék lett a liverpooli derbiből

2010. február 8., hétfő 18:47

A liverpooli városi rangadó hű volt híréhez: könyöklések, talpalások, sok alattomos szabálytalanság, két kiosztott, legalább két elmaradt piros lap. A barcelonai Piqué sem lehet büszke a Getafe elleni mutatványára.

A Liverpool-Everton rangadó az egyik legkeményebb a világon, nem volt ez másként a Premier League 25. fordulójában sem, amikor játékból igen keveset, durvaságokból annál többet mutattak résztvevői.

Az Everton kamikázéja, Steven Pienaar egy könyökléssel kezdett, majd egy kemény becsúszás után a mérkőzés legdurvább szabálytalanságát követte el: rátalpalt Mascherano lövésre lendülő lábára.

A dél-afrikait korábban Jamie Carragher ekkorra egyszer már lekönyökölte, majd az eset után fegyelmezési célból irgalmatlanul felrúgta, de mindketten maradhattak a pályán.

A meccs tele volt alattomos szabálytalanságokkal, amiket a bíró nem büntetett, így nem is fogták vissza magukat a felek. Kirgiakosz és Fellaini összecsapásánál (2:15-től) mindkét játékost leküldhette volna. Csak a liverpooli görög kapott pirosat, pedig az esetbe belesérülő Marouane Fellaini volt a durvább.

Később Gerrard csúszott bele csúnyán Pienaarba, aki aztán szintén megkapta a maga pirosát, a hajrában, Gerrard lekönyökléséért.

A Barcelonás Gerard Piqué kiállítása is jogos volt a hétvégén, amikor a katalánok a Getafét fogadták.

A középhátvéd egy hosszan megtolt labdájára csúszott rá kevés eséllyel, de az érkező ellenfelet majdnem telibe kapta.

Rovatok