Index Vakbarát Hírportál

Az exbalfácán megmentette az Arsenalt

2010. március 13., szombat 22:39 | aznap frissítve

Az Arsenal csak egy hosszabbításban esett góllal tudta legyőzni a teljes második félidőben emberhátrányban futballozó, kiesőjelölt Hull Cityt az angol Premier League 30. fordulójának szombati játéknapján. A meccs hőse a héten másodszor villanó Bendtner lett.

Egészen fordulatos meccsen nyert a Hull City ellen a bajnoki címre még mindig esélyes Arsenal az angol futballbajnokság 30. fordulójában, szombaton. Volt véleményes tizenegyes, kiállítás és utolsó pillanatokban szerzett győztes gól.

A meccs úgy indult, hogy a Portónak hétközben a BL-nyolcaddöntőn ötöt vágó Arsenal begyűri a kiesés ellen küzdő Hullt. Az első negyedóra végén Arsavin szerezte meg a vezetést egy tetszetős góllal, két védőt is befűzött és tizenegy méterről talált be.

Jött az első fordulat, Jan Venegoor of Hesselink kamunak tűnő esését fújta be a játékvezető. A véleményes tizenegyessel az volt a még nagyobb baj, hogy a támadó lesen volt a jelenet előtt. A hétközben edzésen csapattársával, Nick Barnbyval dulakodásba keveredett Jimmy Bullard nem törődött ezzel, egyenlített.

Az egyre keményebbé váló meccsen a hazaiaknak sokkkal nehezebb lett a dolguk, a szünet előtt Boateng kapott piros lapot.

A Hull kitartóan védekezett az utolsó pillanatig. Az Arsenal hajtott, az elmúlt időben többször képes is volt kiharcolni a hajrában a győzelmet.

Amikor hat perc hosszabbítás mellett döntött a játékvezető, felcsillant a remény a londoniaknak. A 93. percben aztán a Porto elleni győzelem hőse, a BL-mecsen háromgólos dán Nicklas Bendtner talált be, és ezzel 2-1-re hozta a meccset az Arsenal.

A londoniak így pontszámban beérték az éllovas Chelsea-t a tabellán, igaz, egy meccsel többet játszottak riválisuknál. Legalább vasárnapig a második helyen állnak, ekkor fogadja a jelenleg harmadik, egy ponttal lemaradó Manchester United a Fulhamet.

Kevés futballistával fordul akkorát egy hét alatt a világ, mint Bendtnerrel. A múlt hétvégén bénázásai miatt még lebalfácánozta a Sun című bulvárlap, és azt írta róla, hogy egy bendzsóval sem tudná eltalálni egy tehén farát. Majd keddi produkciója után az újság bocsánatot kért tőle. Edzője, Arsene Wenger azt mondta, nagyszerű volt a Porto elleni három gólja, de nehogy elszálljon magától.

Premier League, 30. forduló:
Hull City-Arsenal 1-2 (1-1)
Gól:
Bullard (28.), illetve Arsavin (14.), Bendtner (93.)
Kiállítva: Boateng (45., Hull)

A többi szombati mecsről itt olvashat.

Rovatok