Index Vakbarát Hírportál

Zidane ellen játszott Németh és Megyeri

2010. december 15., szerda 10:10

Az Olimpiakosz két magyarja jótékonysági meccsen lépett pályára a világbajnok, aranylabdás francia ellen, akinek nem sikerült gólt rúgnia a magyar kapusnak. A brazil Ronaldo is ott volt, de sérülés miatt csak a kispadról figyelte a találkozót.

Megyeri Balázs és Németh Krisztián is pályára lépett Athénban azon a keddi jótékonysági meccsen, amelyet Zinedine Zidane és a brazil Ronaldo szervezett.

A nyolcadszor rendezett, szegénység elleni gálán a két
sztár barátai az Olimpiakosz All star-csapatával találkoztak, a meccs vége
2-2 lett.

Megyerinek mindkét gólt a portugál Ricardo Sa Pinto rúgta,
míg Németh előtt több lehetőség is adódott az első félidőben, de ezeket kihagyta.

A görögök két gólját Kosztasz Mitroglu lőtte, Zidane nem tudott gólt szerezni, Ronaldo pedig sérülés miatt csak a kispados volt, de Antonisz Nikopolidisz, Ronald de Boer, Mahamadou Diarra, Nuno Gomes, Ricardo Sá Pinto, Raúl Albiol, Yaya Touré és Giovanni van Bronckhorst pályára lépett. A csapat edzője a szerb Radomir Antic volt, aki edzősködött a Real Madridnál, a Barcelonánál és az Atletico Madridnál is.

Az első ilyen találkozót 2003-ban, Bázelben rendezték, akkor Zidane és Ronaldo csapatai egymás ellen játszottak, végül Ronaldóék nyertek 4-3-ra.

A két világbajnok jószolgálati nagykövete az ENSZ fejlesztési programjának. A mérkőzés bevételének a fele éppen ehhez a szervezethez, majd rajta keresztül a földrengés sújtotta Haitira, illetve pakisztáni árvízkárosultakhoz kerül. Az Olimpiakosz görögországi segélyszervezeteknek továbbítja a rá eső részt.

Rovatok