Index Vakbarát Hírportál

Büntetés futballista-kergetésért Athénban

2010. december 21., kedd 17:14

A Panatinaikosz-drukkerek saját játékosaikat üldözték a hétvégi vereség után, a görög szövetség meg fogja büntetni az athéni klubot.

Súlyos büntetésre számíthat a Panatinaikosz, miután szombaton Szélesi Zoltán csapata, a Volosz elleni vereség után drukkerei berohantak a pályára, megkergették és megdobálták a játékosokat.

Az újonc csapat 1-0-ra nyert,  a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket is bevetettek, ráadásul a stadion VIP-részlegét is megtámadták, végül a rendezők a rendőrök segítségével terelték ki őket az arénából.

A Panatinaikoszt múlt csütörtökön 96 ezer eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezték szurkolói korábbi rendzavarásai miatt.

"Biztos, hogy komoly szankcióval kell szembenéznünk, de nem tudom, hogy ez zártkapus mérkőzéseket, vagy bármi ehhez hasonlót jelenthet-e" - nyilatkozta az egyesület szóvivője.

Nikosz Paterasz, a fővárosi klub elnöke hétfőn lemondott, miután a szombati vereség után ötpontosra nőtt a csapat hátránya a rivális, listavezető Olimpiakosz Pireusszal szemben, ahol Németh Krisztián és Megyeri Balázs is játszik.

Rovatok