Index Vakbarát Hírportál

Zidane szerint nincs csapatmunka a franciáknál, Domenech nem vérbeli edző

2010. június 14., hétfő 13:59

Raymond Domenech nem vérbeli edző, csapatmunka pedig nincs - ez a világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane véleménye, melyet a francia válogatott világbajnoki nyitómérkőzése nyomán vasárnap este osztott meg a Canal Plus csatorna nézőivel.

A korábbi kiváló középpályás hangsúlyozta: a játékosoknak több felelősséget kell vállalniuk, félre kell tenniük egójukat, hogy együtt jobb teljesítményre legyenek képesek. Zidane azt is elmondta, hogy kevés esélyt lát a fejlődésre, már csak azért is, mert a szövetségi kapitány nem igazi edzőtípus, inkább a játékosok kiválasztásában számít szaktekintélynek. "Domenech nem edző. Úgy vélem, egyelőre annyit tett, hogy összerakott egy válogatottat, kiválogatta a játékosokat. Márpedig ennek a csapatnak egy adott pillanatban el kell kezdenie játszani. Ő a kapitány, ő határozza meg, mi történjen, de aztán már a pályán lévők tesznek ehhez hozzá valami pluszt. Az uruguayiak ellen nem volt összjáték, ha valami elindult, az egyéni kezdeményezésből indult, mindenki egyedül akarta megoldani a dolgokat. Márpedig mindannyian tudjuk, hogy az ilyen mérkőzéséken a csapatmunka vezet eredményre."

A franciák, akik péntek este gólnélküli döntetlent játszottak az uruguayiakkal, legközelebb csütörtökön lépnek pályára, ellenfelük a házigazda dél-afrikaiakkal szemben 1-1-gyel nyitó mexikói válogatott lesz.

Rovatok