Index Vakbarát Hírportál

Sokkolóval állították meg Lazovicsot

2011. június 20., hétfő 11:09

Az orosz futballbajnokság hétvégi fordulójában Huszti Szabolcs csapata, a címvédő Zenit Nyizsnyij Novgorodban játszott (a hazaiaknál Gaál Miklós sérülése miatt nem szerepelt a keretben).

Danko Lazovics, a szentpéterváriak csatára a meccs után a szurkolók elé ment, félmeztelenül beugrott a lezárt területre – a mezét szerette volna a drukkerek közé dobni –, a kordonból az egyik rendőr elektromos sokkolóval megállította a szerbet (a videón a 9. mp-nél látszik a villanás).

A rendőrök a meccs alatt is könnygázzal és gumibotokkal próbálták megfékezni a vendégszurkolókat, és a rendőrség álláspontja szerint a góllövőlistát vezető Lazovics hergelni próbálta a már nem nyugodt drukkereket, írta az orosz sport-ekszpressz.

Lazovics szerint valószínűleg a rendőr összekeverhette egy drukkerrel: „Elképesztő, hogy egy sporteseményen ilyen megtörténhet. De hát Oroszországban minden lehetséges.” A csatár égési sérüléseket szenvedett a hátán, a Zenit eljárást kezdeményez a rendőr ellen, a városi hatóság azonban visszautasította a vádakat.

A meccset a Zenit nyerte 2-0-ra, Huszti a 80. percben állt be a két gólt szerző Alekszandr Kerzsakov helyére.

Rovatok