Index Vakbarát Hírportál

Súlyos testi sértés kísérletével vádolhatják Sousát

2011. szeptember 21., szerda 00:16

Múlt szerdán a Videoton edzője, Paulo Sousa egy barátságos futballmérkőzés után lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, Borbola Bencét. A fejeléstől Borbola szemhéja felszakadt, három kapoccsal fogták össze a kórházban. Az újságíró sérüléséről látleletet vetetett, és feljelentést tett a Budapesti Rendőrfőkapitányságon.

Az fmh.hu értesülései szerint az ügy a területileg illetékes - a  mérkőzést Felcsúton játszották - bicskei kapitánysághoz került.

"Megérkezett a Budapesten megtett feljelentés a bicskei rendőrkapitányságra, súlyos testi sértés kísérlete miatt indult meg a nyomozás ismeretlen tettes ellen. Jelenleg a körülmények vizsgálata van folyamatban. Tudomásom szerint meghallgatásokra még nem került sor az ügyben" – mondta a Pepsifocinak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás vélhetően azért zajlik súlyos testi sértés kísérlete és nem bűntette miatt, mert a sérülést nyolc napon belül gyógyulónak minősíthették. A súlyos testi sértésért vagy kísérletéért akár három év szabadságvesztést is kiszabhatnak büntetésként.

Rovatok