Index Vakbarát Hírportál

Bíróverésért tizenhét meccses eltiltás Békésben

2011. október 5., szerda 16:25

Nem volt zökkenőmentes a legutóbbi bajnoki hét Békés megyében, egy játékost bíróverésért tizenhét, egy másikat ellenfele megveréséért nyolc meccsre tiltottak el.

A csorvási Simon Gábor több mint egy fél idényt fog kihagyni, mert a Csorvás-Mezőberény (0-1) megye egyes felnőtt bajnoki után a levonuláskor elkezdte szidalmazni Vereska Mátyás játékvezetőt, aki felmutatta neki a piros lapot. Aztán ez történt, idézet a játékvezetőtől: „Megfejelte a bal arcomat közepes erővel, a bőr nem szakadt fel, de enyhe duzzanat alakult ki.” Simon a maximális 17 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapta, Magyar Kupa mérkőzésen azonban játszhat - írja a Beol.hu.

A másik eset is a megye I-ben történt, ráadásul egy ifimeccsen. A Kondoros-Méhkerék meccsen a következőt írta a jegyzőkönyvbe a játékvezető: "A 16-os számú kondorosi játékos, Horvát Zoltán ököllel háromszor arcon ütötte ellenfelét (Pojendán Kristófot, aki az esetet megelőzően szemtanúk szerint semmilyen sportszerűtlenséget nem követett el - Beol-hu), aki a földre esett, majd ötször hasba rúgta. Csapattársa lefogta, de még kétszer mellkason rúgta.” A játékos pirosat kapott, mindez  egyébként 13-0-ás kondorosi vezetésnél történt. Horvátot nyolc bajnokitól tiltották el.

Rovatok