Index Vakbarát Hírportál

Ki fogja a BKV Előre ifi focistáit idény közben elzavarni?

2012. február 19., vasárnap 19:11

15 millió forintot követel a fővárostól és a BKV-tól a BKV Előre SC az U17-es és az U15-ös csapatok idényének befejezéséhez az Amatőr Labdarúgásért nevű civil társaság. A Kovács István és Kormányos Gábor által Tarlós István főpolgármesternek, Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek és Nagyné Varga Melinda Mária kulturális, turisztikai és sport főosztályvezetőnek címzett levél szerint a csapatnak és a BKV-nak is elfogadott költségvetése van, amelyben 2011-re „szerepelt a BKV Előre SC sportszervezet támogatása is", ugyanakkor a futball keresztféléves rendszerben működik, így szükségük lenne az idény befejezéséhez az említett összegre. „Ha 2011. évben döntésükkel megengedték a 2011-12. évi labdarúgó bajnokságokba való benevezést, akkor annak következményeit viseljék el becsülettel tehát. biztosítsák a bajnokság befejezéséhez szükséges fenti összeget".

A két említett korosztályban a csapatok éremesélyesek, az U17-es csapat az ifi B-ben három ponttal a REAC mögött lemaradva a 4., az U15 a Pilisvörösvár mögött két ponttal lemaradva ugyancsak 4.

Mint írják, a sportszervezet hét utánpótláscsapatában 200 gyermek vesz részt a Magyar Labdarúgó Szövetség bajnokságaiban.

Az idén 100 éves klub elnökével szerdán közölte Bolla Tibor megbízott BKV-vezérigazgató, hogy február végén be kell zárni az egyesületet.

Rovatok