Index Vakbarát Hírportál

Kellemetlen lesz a Videotonnal játszani

2012. szeptember 1., szombat 13:06

Paulo Sousa részletesebben még nem nyilatkozott az Európa Liga csoportkörébe jutó fehérváriak ellenfeleiről, előbb elemezni kell a Sporting, a Genk és a Basel játékát. Belgiumban már ismerik a Videotont.

"Az, hogy eljutottunk a csoportkörig, és ott a negyedik kalapba kerültünk, egyértelműen elővetítette, hogy nehéz, nálunk jelenleg előrébb rangsorolt ellenfeleket kaphatunk. Az a három csapat, amellyel meg kell küzdenünk a csoportmeccsek során, komoly múlttal rendelkezik az európai kupaporondon. Mindegyikük rendszeres BL-résztvevő, ez pedig jól mutatja az erejüket. A Genk, Sporting és Basel csapatait a következő napokban elemezzük ki, így a sorsolásról is ezt követően nyilatkoznék részletesebben" - nyilatkozta a Vidi.hu-n Sousa.

Heiko Vogel, a Basel edzője nem most hall először a magyar csapatról. "Játszottunk velük az edzőtáborban, annyit tudunk róluk, hogy kellemetlen ellenük futballozni. Az jó, hogy nem kell nagyon messzire utazgatnunk, a célunk pedig az, hogy továbbjussunk a csoportból."

"A Videoton a török topcsapatot, a Trabzonsport verte ki, ez mindent elmond róluk, de ugye a Gentet is búcsúztatták. Ugyanakkor azzal azért elégedettek lehetünk, hogy a negyedik kalapból őket kaptuk" - mondta Mario Been, a Genk edzője. Külön érdekes lesz, hogy itt véd Köteles László.

Ricardo Sá Pinto, a sztárcsapatnak számító Sporting trénere azt mondja, nekik nagy terveik vannak az idei EL-szezonban, de ahhoz, hogy sikeresek legyenek, tisztelni kell az ellenfelet. "Ha a hozzáállásunk jó lesz, azzal megkönnyítjuk majd a saját dolgunkat. Minden meccsnek úgy fogunk nekimenni, hogy győzni akarunk."

A Videoton szeptember 20-án Genkben kezd, aztán itthon fogadja a Sportingot, valamint a Baselt is.

 

Rovatok