Index Vakbarát Hírportál

Amikor Messi csak csere volt a Barcában

2012. október 31., szerda 11:13

Az aranycipő átvétele után Lionel Messi a Marcának elevenítette fel, mennyire nehéz dolga volt, amikor a Barcelonához került. Egy ideig a csapatba sem került be, jelenlegi edzője mentette meg.

A spanyol góllővőlistát tizenhárom góllal vezető argentinnak felemás emlékei vannak arról az időszakról, amikor tizenháromévesen a Barcelonához került. „Örültem, hogy Barcelonában élhetek, ahol minden új volt, de nem volt velem a családom, a barátaim, és a papírjaimmal is gondok voltak. Nem kerültem be a kezdőcsapatba sem, mert megsérültem. Kemény volt az elején" - emlékezett vissza Messi, aki a Barca-akadémián csak Tito Vilanova irányítása alatt lett kezdőjátékos.

„Sosem jutott eszembe, hogy feladom. Mindig arra gondoltam, tovább kell edzenem, hogy elérjem az álmaimat. Szerencsém volt, mert Tito érkezése után már a kezdőben játszottam. Ő ugyanaz az ember ma is, mint aki fiatal koromban foglalkozott velem, ugyanúgy kezelte a játékosokat, ahogy most" - mesélt Vilanováról, aki a szezon eleje óta már a Barcelona első csapatát irányítja.

   000 DV909110

Messi az akadémián még más szerepkörben játszott, de akkor is fontos volt neki, hogy a társakat kiszolgálja. „Sosem gondoltam azt, hogy önző játékos lennék, annak ellenére sem, hogy sokan annak tartanak".  Az argentin szerint Guardiola távozása után nem volt szükség arra, hogy vezérré lépjen elő, mert olyan összetételű társaság dolgozik a csapatnál, melynek nincs szüksége vezéregyéniségre.

Szóba került a 169 centis termete is. „A magasságom soha nem okozott gondot a pályán. Bárhol fociztam, bárhova jártam iskolába, mindig én voltam a legkisebb".

Rovatok