Index Vakbarát Hírportál

Oda a Juve veretlensége, 4-et rúgott a Real

2012. november 3., szombat 13:43

Rangadót nyert a Manchester United és az MTK. Messi nem tudta góllal megünnepelni, hogy apa lett, a Milan feltámadt. Az Atletico Madrid a Valencia otthonában kapott ki először.

A nap a Manchester United győzelmével indult, az angol bajnokság rangadóján az Arsenalt verték 2-1-re. A Chelsea csak 1-1-t játszott a Swansea otthonában, így a United átvette a vezetést a bajnokságban. Rangadót rendeztek az NB I.-ben is, az MTK 4-2-re verte a Ferencvárost, a győzelmet jelentő két gólt a hosszabbításban szerezték a hazaiak.

Olaszországban megszakadt a Juventus 49 meccses veretlenségi sorozata, pedig az Inter ellen már 19 másodperccel a kezdés után vezettek otthon. A vendégek fordítottak, és 3-1-re nyertek. A Milan feltámadt, 5-1-re verte a Chievót. A német bajnokságban hétpontosra növelte előnyét a Bayern München a Hamburg elleni 3-0 után. A spanyoloknál a nagyok közül a Barcelona kezdte az estét, 3-1 a Celta Vigo ellen, majd a Real Madrid négy gólt rúgott a Real Zaragozának, az Atletico Madrid viszont kikapott a Valencia otthonában. A franciáknál elvesztette veretlenségét a PSG, a St. Étienne-től otthon kaptak ki 2-1-re.

Valencia–Atlético Madrid 2-0 (Soldado 20., Valdez 92.)

Új rekordot állíthatott volna fel a fordulő előtt még veretlen Atlético Madrid a Valencia otthonában, egy győzelemmel a klub történetének legjobb bajnoki kezdését produkálhatták volna.

A 20. percben a hazaiak kerültek előnybe Soldado gyönyörű kapáslövése után. A folytatásban sok volt az alattomos szabálytalanság, a Valencia edzőjét a meccs közben küldte el a kispadtól a bíró, aki a mérkőzés végén Ricardo Costát állította ki a hazaiaktól. A Valencia tíz emberrel is gólt tudott rúgni, a hosszabbításban Valdez állította be a 2-0-s végeredményt.

Az Atletico nem csak héthónapos veretlenségét vesztette el, hanem három pontra lemaradt az első Barcelona mögött.

Juventus–Inter 1-3 (Vidal 1., ill. Milito 62., 75., Palacio 89.)

A Juventus Olaszország legnagyobb rangadóján érhette volna el sorozatban az ötvenedik veretlen bajnoki meccsét.

A torinóiak rögtön az első támadásból gólt is szereztek. Asamoah lesen kapta a labdát a bal szélen, középre játszott, ahol érkezett Vidal, és a sarokba helyezett. Tizenkilenc másodpercre volt szüksége a hazaiaknak a gólszerzésre, eddig ez a szezon leggyorsabb gólja.

A második félidőben, a 62. percben tizenegyesből tudott egyenlíteni az Inter, a büntetőt Milito értékesítette. Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a milánói klub, ismét Milito talált be, a Buffonról kipattant labdát lőtte a kapuba.

A győzelmet a 89 percben biztosították be a vendégek Palacio góljával. A Juventusnak 49 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg, új stadionjában először kapott ki. Az Arsenal 2004-ben ugyanennyi veretlen mérkőzés után kapott ki a Manchester Unitedtől.

Real Madrid–Zaragoza 4-0 (Higuaín 23., Di Maria 25., Essien 89., Modric 92.)

A José Mourinho Realja az elmúlt egy héten összesen kilenc gólt rúgott, ötöt a Mallorcának idegenben, négyet a Spanyol Kupában az Alcoyanónak. A Zaragoza ellen is összejött egy négyes.

A Zaragoza szervezetten kezdte a meccset, Ronaldóék csak az első negyedóra végén tudtak komoly helyzetet kialakítani. A vezetést egy szöglet után sikerült megszereznie a hazai csapatnak, a Zaragoza-kapusról kijött labdát Higuaín egy méterről vágta a kapuba.

Két perccel később Di Maria került helyzetbe a jobb szélen. Első próbálkozását még hárította Jimenez, de a kipattanót bebombázta az argentin.

A második félidő eseménytelen játékot hozott, a Real visszavett, a Zaragozának volt néhány kihasználatlan helyzete. A meccs végén, a 89. percben kontrából született meg a harmadik Real-gól, Benzema passzát az előretörő Essien gurította a kapuba.

Két perccel később érkezett a negyedik is, több hazai próbálkozást is hárított Jimenez, majd jött Modric, és laposan kilőtte a jobb sarkot. Első gólját szerezte a spanyol csapatban, és a végeredményt is beállította.

Barcelona–Celta Vigo 3-1 (Adriano 21., Villa 25., Alba 61., ill. Bermejo 24.)

A Barcelonánál sokkal inkább Messi születendő fia volt a téma a napokban, és nem a Celta Vigo elleni meccs. A kis Messi péntek délután megérkezett, apja pedig vállalta, hogy pályára lép a bajnokin.

A 21. percben a Celta tizenhatosánál Adriano tette ki szélre a labdát Pedrónak, aki egyből visszajátszott neki, a befutó brazil az ötösről passzolt a kapuba.

A Barcelona gólja előtt is bátran játszó Celta hamar egyenlített. Egy letámadás után három Celta-játékos indult meg a hazaiak kapuja felé, az első próbálkozást még védte Valdés, de a kipattanót Bermejo közelről a kapuba kotorta. Nem telt el egy perc, amikor jött az újabb gól. Villa sarkazással hozta helyzetbe Iniestát, a csapattárs az alapvonalig futott, majd visszatette a labdát a csatárnak, aki közelről bevágta.

A 61. percben Jordi Alba lőtte a harmadik Barca-gólt. Lesen hozták játékba a tizenhatoson belül, majd a kapus mellett elhúzta a labdát, és a kapuba passzolt, a bíró megadta. A kétgólos előnyt a meccs végéig megtartotta a katalán klub. Messinek több helyzete volt, de nem tudott gólt rúgni, ráadásul egy rúgást is kapott a térdére.

Milan-Chievo 5-1 (Emanuelson 16., Montolivo 36., Bojan 41., Shaarawy 75., Pazzini 92., ill. Pellissier 18.)

A Milannak az elmúlt két fordulóban négy pontot hozott a fiatal Shaarawy, a húszéves csatár a Chievo elleni bajnokin is jó formában játszott.

A hazaiak a 16. percben jutottak előnyhöz a holland Emanuelson kapáslövésével, de egy perccel később egy szöglet után Pellisier fejesével egyenlített a Chievo. A félidő végét megnyomta a Milan, öt percen belül két gólt is rúgtak. Előbb Montolivo talált be Emanuelson passzából a 36.-ban, majd a 41.-ben Bojan növelte az előnyt kétgólosra lapos lövésével.

A 75. percben Shaarawy is gólt rúgott, a hosszabbításban pedig az ő passzából állította be Pazzini az 5-1-s végeredményt.

Hamburg-Bayern 0-3 (Schweinsteiger 41., Müller 48., Kroos. 53. )

A nagyot menetelő Bayern München a múlt héten a Bayer Leverkusen ellen vesztette el veretlenségét, de szerdán a kupában egy négyessel küldték haza a Kaiserslauternt. Szombat délután a Hamburgot is magabiztosan verték.

A bajor csapat a 40. percben került előnybe, Kroos passzából Schweinsteiger fejelt a kapuba. A második félidő elején kettőt rúgott a Bayern, előbb Müller, aztán Kroos talált be, mindkét játékosnak Ribery adta a gólpasszt.

A Schalke kikapott a Hoffenheimtől, a Frankfurt pedig a Fürth ellen ikszelt pénteken, így a háromgólos sikerrel már hét pont a Bayern előnye a Bundesliga élén.

Manchester United–Arsenal 2-1 (Van Persie 3., Evra 68., ill. Cazorla 95.)

Az angol bajnokságban második manchesteriek a múlt héten rangadót nyertek, egy botrányosan véget ért rangadón verték meg az első helyezett Chelsea-t, de a hét közben a Ligakupában 5-4-re kikaptak a londoniaktól. A Ligakupában az Arsenal is érdekelt volt kedden, hetet rúgtak a Readingnek, igaz közben ötöt kaptak.

A szombati rangadó harmadik percben egy gyors akció után rosszul mentett az egyik Arsenal-védő, Van Persie elé került a labda, aki tizennégy méterről laposan kilőtte a jobb sarkot. A korábban az Arsenalban játszó holland csatár ezzel a Premier League-ben szereplő összes klubnak betalált már. A 44. percben tizenegyeshez jutott a Manchester United. A Cazorla kezezése után megítélt büntetőt Rooney a jobb sarok mellé rúgta, nem sikerült növelni az előnyt.

A 68. percben jött a második manchester gól, Rooney beadása után Evra fejelt az Arsenal kapujába. Két perccel később emberhátrányba kerültek a vendégek, Wilshere kapta meg második sárgáját.

A lefújás előtt szépített az Arsenal, Cazorla tekert a kapuba oldalába a 95. percben. A Manchester United győzelmével megelőzte a Chelsea-t az élen.

MTK–Ferencváros 4-2 (Csiki 10., 44., Hídvégi 90., Könyves 94. ill. Józsi 37., Böde 80.)

Az MTK tizenkét forduló után dobogós helyen állt, a hetedik Ferencváros az elmúlt két NB I.-es meccsét döntetlenre hozta, Moniz edző most győzelmet várt.

A 10. percben az MTK csatára, Csiki tíz méterről lőtt kapura, lövése megpattant a Ferencváros védőjén, Ottenen, így Jova nem tudott védeni. A 37. percben jött az egyenlítés, Böde játszott az MTK ötöse előtt egyedül várakozó Józsihoz, a középpályás a bal sarokba belsőzte a labdát. A félidő vége előtt ismét megszerezte a vezetést az MTK. Kanta a leshatáron ugratta ki Csikit, aki a kifutó Jova mellett kotort a kapuba. A 80. percben egyenlíteni ismét a Ferencváros a korábban gólpasszt adó Böde fejesével.

A hazaiak a hosszabbításban nyerték meg a meccset. A 90. percben Hídvégi vett le jól egy beadást a Fradi kapuja előtt, és a hálóba bombázott. A Ferencváros kitámadt, Jova kapus is felment fejelni a hosszabbításban, de egy szöglet után megszerezte a labdát az MTK, Könyves pedig a félpályáról az üres kapuba lőtt.

Dortmund–Stuttgart 0-0

Hajnal Tamás szerdán a kupában kezdett a St. Pauli ellen, ő állította be a 3-0-s végeredményt. A házigazdák a Bundesliga negyedik helyén álltak a forduló előtt, a múlt héten a Bajnokok Ligájában a  Real Madridot tudták megverni otthon.

A magyar válogatott játékosát csereként nevezték, de nem kapott lehetőséget a mérkőzésen. A Stuttgart zsinórban ötödik Bundesliga meccsén nem kapott ki, a több helyzetet is kihagyó Dortmund pedig nem tudott közelebb kerülni az első háromhoz.

A másik magyar érdekeltségű meccsen a Hannover 2-0-ra verte az Augsburgot, Huszti Szabolcsot a 87. percben cserélték le.

Swansea–Chelsea 1-1 (Hernandez 87., ill. Moses 60.)

A Chelsea már nem veretlen az angol bajnokságban, de a tizenegyedik Swansea otthonában egy győzelemmel biztosan megőrizték volna vezető helyüket.

Az első félidőben nem tudtak betalálni a Swansea-nek, végül 60. percben csikarták ki a vezető gólt. Egy szöglet után Ivanovic fejelt kapura, a labdába beletette a fejét Moses is, a kapus nem ért oda a sarokra.

Az előnyt nem tudták azonban megtartani Torresék, a 87. percben a hazaiak Hernandez révén egyenlítettek. Maradt a döntetlen, a Chelsea ezzel elbukta vezető helyét a bajnokságban.

A West Ham otthonában csak döntetlent játszott a Manchester City, ezért maradtak a harmadik helyen.

Rovatok