Index Vakbarát Hírportál

Ötöt rúgott a Real Madrid, könnyedén nyert a Barca, botlott a MU és a Juve

2012. november 17., szombat 23:28 | aznap frissítve

Városi rangadót nyert az Arsenal a Premier League-ben, botlott a Juventus és a Manchester United. Stieber a német bajnoknak emelt gólt, Szalai ezúttal nem talált be. A Barca könnyedén verte a Zaragozát, a Real ötöt rúgott. A Milant megint fiatal támadója mentette meg.

Real Madrid–Athletic Bilbao 5-1 (Benzema 12., 32., Sergio Ramos 30., Özil 55., Khedira 71., ill. Gomez 42.)

Cristiano Ronaldo a múlt héten a Levante ellen kapott egy könyököst, felszakadt a szemöldöke, kihagyta a hétközi válogatott meccset, a Bilbao ellen tért vissza, de nem ő volt a főszereplő a hazaiaknál.

A Real Madrid már a 12. percben vezetett. Benzema kapott ötvenméteres passzt Modrictól, a tizenhatos előtt levette a labdát, majd a kifutó Iraizoz fölött beemelte.

A 30. percben Özil ívelt be egy szabadrúgást a bal szélről, Ramos üresen maradt, és szabadon fejelhetett, ezzel lett 2-0. Rögtön jött a harmadik is, egy perccel később Benzema tizenötnél lefordult a védőkről, és a hosszúba bombázott.

A 42.-ben szépített a vendégcsapat. Ibai Gomez a tizenhatoson belül üresen kapta a labdát, kapásból, laposan lőtt a bal alsóba, szép gól volt.

Az 55.-ben Cristiano Ronaldo kiugratása után Benzema gólpasszt adott, az ötösnél egyedül érkező Özilhez passzolt, aki közelről begurította. A folytatásban már a Realon múlt, hogy mennyit rúg, a 71. percen Arbeola passza után Khedira vágta be a labdát jobb szélről.

Barcelona–Zaragoza 3-1 (Messi 16., 60., Song 28., ill. Montanes 24.)

Az első félidőben a Barca vezető gólja után még egyenlíteni tudott a Zaragoza, utána viszont könnyedén megszerezte a három pontot a hazai csapat.

A vendégeknél a kezdőbe nevezték Pintér Ádámot. Messi a 16. percben került egy góllal közelebb Gerd Müller 85 gólos rekordjához. Jordi Alba hozta helyzetbe a tizenhatos vonalánál, remek átvétellel ment be a védők közé, és a jobb sarokba gurított. A katalánok nem sokáig voltak előnyben, a 24.-ben Montoya rossz helyre mentett saját kapuja előtt, Montanes elé került a labda, be is vágta. Négy perccel később jött az újabb találat, az alapvonaltól Messi játszott vissza Songhoz, a középpályás pedig bebelsőzte a labdát.

A 60. percben érkezett a második Messi gól. Montoya a bal szélről gurított vissza a tizenhatos elé az argentinhoz, aki megnézte a hosszú sarkot, aztán gyönyörűen becsavarta a labdát. A támadó ezzel beállította a végeredményt, és két góllal közelebb került Gerd Müller rekordjához.

Napoli–Milan 2-2 (Inler 5., Insigne 30., ill. Shaarawy 44., 82.)

A Napolinak nem sikerült feljönnie a Lazio ellen döntetlent játszó Juventus nyakára, a Milant kétgólos hátrányból hozta vissza a góllövőlistát vezető El Shaarawy.

A nápolyiaktól Inler az ötödik percben harminc méterről lőtt, Abbiati rossz irányba indult, le is pattant előtte a labda, nem tudott védeni, így már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést a hazaiak. Fél óra után Insigne duplázta meg a Napoli előnyét. Az ötös előtt lefordult a védőjéről, lőtt, a labda a védőn és Abbiatin is megpattant, mielőtt a kapuban kötött ki.

A 44. percben a milanos Shaarawy a góllövőlista élére állt, és visszahozta csapatát a mérkőzésbe, tizenhatról helyezett a kapuba. A fiatal csatár a hajrában megszerezte a második gólját is, Robinho ugratta ki, ő pedig higgadtan elgurította a labdát a kapus mellett. Maradt a 2-2, a Milan Shaarawynak köszönhetően megúszta az újabb vereséget, Napoli nem tudta kihasználni a Juve botlását.

Norwich City–Manchester United 1-0 (Pilkington 60.)

A manchesteriek legutóbb szeptemberben kaptak ki a Premier League-ben, azóta az összes meccsüket megnyerték, az alsóházban szereplő Norwich mégis megállította őket.

A hazaiak nagyon beszorultak az első félidőben, de a manchesteriek nem tudtak betalálni. A 60. percben aztán a semmiből szerzett vezetést a Norwich, Pilkington jól ment fel fejelni Garrido beadása után, Lindegaard nem tudott védeni. Hiába volt nagy a nyomás a házigazdákon, ki tudtak tartani a végéig, és megnyerték a meccset.

A Manchester United a vereséggel az első helyét is elbukta a bajnokságban, az élen egy ponttal előzi őket a Manchester City.

Pécs–Videoton 0-0

Az Európa Ligában továbbjutásra esélyes fehérváriak akár a második helyre is feljöhettek volna az NB I.-ben, ha győznek Pécsen, de csak egy pontot tudtak szerezni.

Az első 45 percben a Videoton alig jutott el a pécsiek kapujáig. A fehérváriaknál Bozsovics kétszer is nagyot védett, így 0-0 után jöhetett a második félidő. Sándor helyére a fiatal Kovács állt, de a Videotonnak a folytatásban sem ment, csak Nikolic tudott veszélyeztetni, de ő is csak kapufáig jutott, döntetlennel zártak a csapatok.

Juventus–Lazio 0-0

A Lazio az elmúlt hetekben bukdácsolt, de egy hete a városi rangadón megverte a Rómát, így a listavezető Juventus otthonába feltüzelve érkezett, és kiharcolta a döntetlent.

Az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni, de a szünet után egyre több helyzetet dolgozott ki a Juventus, azonban a rómaiak kapusa, Marchetti bravúrjaival tartotta csapatát. Hiába játszott végig mezőnyfölényben a torinói klub, gólt nem tudtak elérni a jól védekező Lazio ellen, maradt a 0-0.

PSG–Rennes 1-2 (Nené 21., ill. Alessandrini 13., Feret 35.)

A PSG otthon kettős emberelőnyben sem tudott nyerni a Rennes ellen, az eltiltott Ibrahimovic nélkül nem ment a csapatnak.

A listavezető párizsiak otthonában Alessandrini szerezte meg a vezetést a Rennes-nek, nyolc perccel később Nené révén még egyenlíteni tudott a PSG, de a vendégeket Feret juttatta előnyhöz egy jól helyezett szabadrúgással a 35.-ben, pedig ekkor már emberhátrányban játszottak. Az 51. percben második sárgája után Makount is kiszórták a Rennes-ből, de kilenc emberrel is meg tudták tartani előnyüket, és nyertek.

A PSG három meccs óta nem tud nyerni a bajnokságban, a vereség miatt akár a negyedik helyre is visszacsúszhatnak.

West Bromwich Albion–Chelsea 2-1 (Long 10., Odemwingie 52., ill. Hazard 39.)

Gera Zoltán klubja, a West Brom az idei Premier League meglepetése. A bajnokságban harmadik Chelsea-t is megverték otthon, egyre közelebb vannak a dobogóhoz.

A magyar játékos ott volt a kezdőben, a bal szélen játszott. A 10. percben kerültek előnybe a hazaiak, Gera a szélről hozta játékba Morrisont, aki középre ívelt, Long vetődve fejelt a londoniak kapujába.

A hazaiak nem tudták a szünetig kihúzni, a 39 percben a chelsea-s Hazard közelről fejelt a kapuba. A szünet után a hazaiak is fejessel válaszoltak, Long beadását Odemwingie bólintotta Cech kapujába. Gerát a 70. percben cserélték le, Brunt állt a helyére.

Sorozatban harmadik győzelmével a West Bromwich negyedik, egy ponttal vannak a harmadik Chelsea mögött.

Borussia Dortmund–Greuther Fürth 3-1 (Lewandowski 3., 15., Błaszczykowski 42., ill. Stieber 5.)

Két hete a Fürthben játszó Stieber Zoltán a forduló egyik legszebb gólját szerezte, okosan, messisen emelt a Frankfurt kapujába, szombat délután megint betalált.

A mérkőzés elején a német bajnok szerzett vezetést Lewandowski góljával, de a Fürth két percen belül egyenlíteni tudott. Stiebert ugratták ki, a tizenhatoson belül a kifutó kapus fölött pörgetett a kapuba.

A Dortmund a 15. percben tizenegyest kapott, Lewandowski bevágta, ismét vezetett a címvédő. Még a szünet előtt jött a harmadik Dortmund-gól, Götze passzából Błaszczykowski talált be, ezzel beállította a 3-1-es végeredményt.

Dinamo Moszkva–Zenit 1-0 (Granat 27.), félbeszakadt

A Dinamo Moszkva Dzsudzsákkal a kezdőben próbált otthon győzelmet kiharcolni a bajnokságban második Zenit ellen, de a mérkőzés az első félidőben félbeszakadt.

A 27. percben a Dinamo a Zenit tizenhatosa előtt jutott szabadrúgáshoz, Granat a sorfal mellett tekerte be a kapuba a labdát. Nem sokkal később a vendégszurkolók petárdával dobták meg a moszkvaiak kapusát, percekig állt a játék, majd a bíró az öltözőbe küldte a csapatokat, a meccset nem folytatták.

A huligánok már a mérkőzés előtt is balhéztak, az egyik moszkvai vasútállomáson találták meg egymást.

Arsenal–Tottenham 5-2 (Mertesacker 24., Podolski 42., Giroud 46., Cazorla 60., Walcott 91., ill. Adebayor 11., Bale 70.).

A mérkőzés elején emberelőnybe került Arsenal nyerte a londoni rangadót a Premier League-ben, ötöt rúgtak a Tottenhamnek.

A 11. percben még a Tottenham szerezte meg a vezetést, egy kapusról kipattanó lövést Adebayor kotort közelről a kapuba. A 17.-ben kiállították a gólszerzőt, rácsúszott Cazorla lábára, egyből kiküldték, emberelőnybe került az Arsenal. Ezt hamar ki is használták, a 24. percben egy jobbról érkező beadást Mertesacker fejelt a kapuba, ezzel lett 1-1. A 42.-ben meg is fordították a meccset, Podolski tizennégyről lőtt, a labda megpattant, és begurult a kapuba. A szünet előtt növelni tudták az előnyt, Giroud estében talált be egy balról érkező beadás után.

A 60. percben ismét kipasszolták a Tottenham védelmét a hazaiak, Podolski a bal szélről játszott a középen üresen érkező Cazorlához, aki berúgta a negyediket. Tíz perccel később szépített a Tottenham. Bale tologatta a labdát a tizenhatos előtt, majd laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Az Arsenal ötödik gólja a hosszabbításban jött, a középpályán Chamberlain szerzett labdát, Walcotthoz passzolt, aki beállította az 5-2-es végeredményt.

A Manchester City öt góllal ütötte ki az Aston Villát, a Liverpool pedig a 3-0-ra nyert a Wigan ellen.

Debrecen–MTK 0-2 (Kanta 9., Korhut (ög) 77.)

A második helyen álló debrecenieknek pocsék formája folytatódott, zsinórban negyedjére kaptak ki, ezúttal az MTK verte meg őket otthon.

A 9. percben az MTK szépen játszotta ki a Debrecen védelmét, Kanta közelről vágta be a jobbról érkező labdát. A hazaiak erőlködtek a második félidőben, de a 77. percben egy MTK-kontra után Korhut szerencsétlenül nyúlt bele a labdába saját kapuja előtt, és öngólt szerzett. A meccs végéig megtartotta kétgólos előnyét a fővárosi klub, amely az őszi bajnok Győr mögé feljött a második helyre.

Hamburg–Mainz 1-0 (Szon 62.)

Szalai Ádám a bayernes Mandzukiccsal holtversenyben vezette a góllövőlistát a forduló előtt, de a Hamburgnak nem tudott gólt rúgni, a bajorok csatára pedig betalált Nürnbergben (a Bayern végül ikszelt), így a magyar csatár már csak második.

Az eseménytelen első félidő után a 62. percben szerezték meg a vezetést a hamburgiak. Egy beadás után a fél mainzi védelem előtt elgurult a labda, a hosszú saroknál érkezett Szon, aki a kapus alatt begurította a labdát. A vendégek többször is labdákkal keresték a magyar támadót, de Szalai egyszer sem tudott komoly helyzetbe kerülni.

Rovatok