Index Vakbarát Hírportál

200 ezer eurót még nyerhet a Videoton

2012. december 7., péntek 15:40

A csoportbeli ellenfelek, a Genk és a Basel 0-0-s csütörtöki döntetlenje kiejtette a Videotont az Európa Ligából. Az esősés miatt csütörtökön elhalasztott Sporting–Videoton-mérkőzés így már csak a presztízsről, és az EL-ben a győzelemért járó eurókról szólhat pénteken.  

   
„Nézzék meg az eredményt. A mérkőzés után vége lesz a szezonunknak, és az utolsó meccs után el is mehetünk nyaralni. Szembe kell néznünk a realitásokkal. Tudom, hogy a Sportingnak fontos mérkőzése lesz hétfőn, de nekünk is visszalépést jelent a halasztás, készültünk a mérkőzésre. Most próbálunk pihenni és a játékra koncentrálni" - nyilatkozta a Paulo Sousa, a Videoton edzője a ZeroZero portugál futballportálnak, miután kiderült, csapata kiesett a EL-ből.
 

„Már a hotelban is arról beszültünk, hogy megállás nélkül esett az eső, és a szerdai edzésen is használhatatlan volt a gyep. Nem jött jókor az eső, de bármelyik másik pályán is előfordulhat. Velem is megtörtént, hogy egy Maritime Braga-mérkőzést végül vasárnap délben játszottam le" - nyilatkozta Filipe Oliveira, a Videoton játékosa.

A Sporting már a hétfői Benfica elleni mérkőzésre koncentrál, azt is vizsgálták, hogy milyen lehetőségeik lennének a halasztására, mert úgy gondolták, 72 órának el kell telnie két mérkőzés között, de az UEFA-szabályzat ezt nem írja elő, csak azt, hogy csütörtöki EL-meccs után, pénteken és szombaton nem játszatható egy EL-ben otthon játszó csapat. Ha péntekre tolódik a meccs, akkor a tilalom értelemszerűen szombatra és vasárnapra vonatkozik.

Az biztos, a két pályára lépő csapatnak erősen csökkentek a motivációi, a Sporting már a csütörtökre kitűzött meccs előtt is érzékeltette, hogy sokkal fontosabb számára a Benfica elleni hétfői derbi.

A presztízs mellett az anyagiak dobhatják fel a meccset. A győzelemmel kétszázezer euró jár, a döntetlennel csak fele, egyáltalán nem mindegy, hogy 56 vagy 28 millió forint plusszal zárja a sorozatot a Videoton.

Rovatok