Index Vakbarát Hírportál

A 40 éves Zidane bevágta, mint a BL-döntőn

2012. december 20., csütörtök 10:51

A 17 kilót fogyott Ronaldo által vezetett brazil csapat az egykori francia klasszis, Zinedine Zidane csapatával mérkőzött meg szerda este egy brazíliai jótékonysági meccsen.

Ronaldo csapatában olyan brazil legendák kaptak helyet, mint Zico, Cafu, Roberto Carlos, Romario és Neymar. Zidane-nal többek között Deco, Jardel, Christhian Karembeu, Freddie Ljungberg és Fernando Hierro játszott egy csapatban, de igazoltak őt is egy brazil sztárt, a napokban csodagólt szerző futsalost, Falcaót. A meccset a korább sztárbíró, Pierluigi Collina vezette.

A házigazda braziloknak Bebeto szerezte meg a vezetést, erre válaszolt Falcao, laposan, szépen lőtte ki a hosszú sarkot.

Zidane csapata a folytatásban meg is fordította a mérkőzést, méghozzá a csapatkapitány góljával. A francia klasszis Abreu passzából kapásból bombázott a kapuba, mint a 2002-es Real Madrid–Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája-döntőben.

Ronaldóék Caca Ferrari góljával egyenlítettek, aztán Leandro Damiao lécről bepattant lövésével a győzelmet is megszerezték, 3-2 lett a vége.

A mérkőzés bevételeit az afrikai és a brazil szegények támogatására fordították.

Rovatok