Index Vakbarát Hírportál

Mourinho körül hullanak a játékosok

2013. január 3., csütörtök 10:23 | nyolc éve frissítve

Mourinho újabb játékosával balhézott össze, holott alig maradt védő a Real Madridnál.

A Real Madrid két héttel a Málagától elszenvedett vereség után a Real Sociedad ellen törné meg rossz sorozatát. Utolsó három mérkőzésükből egyet sem nyertek meg, legutóbb a Real Valladoidot verték december 8-án.

A madridiak helyzetét nehezíti, hogy a szezonban nem először fogyott el a védelmük.  Pepe bokasérülése miatt egy hónapig nem játszhat, Raul Albiol és Marcelo továbbra is sérült, Sergio Ramost eltiltották.

Coentrao szintén sérült, de ha egészséges lenne, akkor sem játszhatna. A portugál védőre ugyanis komoly büntetés vár, miután a portugáliai szilveszterezésből későn ért vissza Spanyolországba, és több mint egy órát késett a madridiak első 2013-as edzéséről. Mourinho maximális büntetés kiszabását kérte a védőre, aki az AS szerint akár el is hagyhatja a klubot januárban, edzőjének ugyanis elege van a fegyelmezetlenségeiből.

Ronaldo nem akar róla beszélni

„Nem fogok a szerződésem meghosszabbításáról beszélni, nem ez most a fontos, csak az, hogy megnyerjük a következő mérkőzéseinket. A kupában, a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban is harcban vagyunk, a legfontosabb, hogy összetartsunk" - mondta Cristiano Ronaldo a madridiak keddi sajtótájékoztatóján. A spanyol lapok a múlt héten írták meg, hogy a portugál sztár nem akarja meghosszabbítani 2015-ben lejáró szerződését.

A Real-védelemben várhatóan az idén már többször beugrott fiatal Varane mellett az a Ricardo Carvalho is szerepet kaphat, aki a bajnokságban még egyetlen meccsen sem játszott, csak egy kupameccsen és az Ajax elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen volt a pályán. Arbeloa bevethető, és várhatóan Essien is védőt fog játszani, ő kényszerből már állt a védelemben a szezonban.

Elől visszatérhet Gonzalo Higuaín, aki még novemberben szenvedett sérülést, és több fontos mérkőzést is ki kellett hagynia. Mourinho nem volt elégedett Benzemával az utóbbi időben, így az is lehet, hogy Higuaín játszani fog a Real Sociedad ellen vasárnap este.

A Real a harmadik helyről várja a bajnokság folytatását, a második Atletico Madrid mögött hét, a listavezető Barcelona mögött tizenhat ponttal lemaradva.

Rovatok