Index Vakbarát Hírportál

Hat remek gól után Barca-továbbjutás

2013. január 25., péntek 00:07

Messiék megszenvedtek a Málagával a Spanyol Kupában, a Reallal fognak játszani a döntőért.

Nehéz meccs várt a New Yorkban gyógyuló Tita Vilanovát nélkülöző Barcelonára a Málaga vendégeként, a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első meccsén 2-2-t játszottak otthon.

A barcelonaiak a meccs elején előnybe kerültek, a 8. percben Dani Alves ugrott ki a leshatáron, az ötösig vezette a labdát, onnan a középen érkező Pedróhoz passzolt, aki öt méterről gólt fejelt. Nem tartott sokáig a Barca előnye, a 12. percben a Málaga egy gyors támadás végén Joaquin nagyszerűen helyezett lövésével egyenlített.

A folytatásban a hazaiak lendületes támadásokat vezetettek, de a Barcának is voltak lehetőségei, a hazaiak kapusa, Kameni többször nagyot védett. Az 1-1-gyel a Málaga állt továbbjutásra, ezért Messiéknek menniük kellett az elődöntőért.

A szünet után jött is a Barca vezető gólja. Iniesta pontos passzát Piqué mellel vette le a tizenhatoson belül, majd a rövid sarokba helyezett, mint egy csatár, úgy fejezte be az akciót. A katalánok ezután sem tudták megtartani az előnyt, egy kontra végén Santa Cruz üresen kapta a labdát a tizenhatos vonalánál, lapos lövése a jobb kapufáról pattant be.

A továbbjutást a 76. percben döntötték el a vendégek. Fabregas zseniális labdaátvétellel fordult le a védőjéről, majd Iniestához passzolt, aki pedig laposan a kapuba lőtt, ezzel lett 3-2. Három perccel később jött a negyedik is, Dani Alves beadását Messi hét méterről fejelte be. Az argentin ezzel beállította a végeredményt, a Barca 6-4-es összesítéssel ment tovább.

Az elődöntőben Barcelona–Real Madridot rendeznek, az első meccs jövő szerdán lesz Madridban. A másik ágon az Atlético Madrid a Sevillával találkozik.

Rovatok