Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökre támadtak Újpest-szurkolók

2013. március 10., vasárnap 14:21

Az Albert Stadionba, az FTC–Újpest mérkőzésre tartó Újpest-szurkolók rátámadtak a készenléti rendőrökre az Újpest Városkapu metrómegállónál, jelentette tudósítónk.

A drukkerek délután két óra körül a helyszínt biztosító rendőröket sörös üvegekkel, KRESZ-táblákkal dobálták meg. A több száz vonuló szurkoló az Árpád úton is balhézott már, petárdákat dobálva meneteltek.

Később csitult a összecsapás, de a metrómegállónál nagyobb tömeg torlódott fel. Egy lány rosszul lett, a mentők hordággyal hozták ki a tömegből, jelentette a helyszínről riporterünk.

Az FTC-Újpest meccs 16.30-kor kezdődik az Albert Stadionban.

Szombaton az újpestiek már a fradistákra is rátamadtak. A THSE-Sashalom – Ferencvárosi FC BLSZ I.-es bajnoki mérkőzés után a Fáy utcában körübelül 20 újpesti huligán kezdett verekedni a budapestifoci.hu információi szerint.

„Amikor vége lett a mérkőzésnek a játékosaim elindultak a szurkolókhoz, hogy megköszönjék nekik a támogatást. Ekkor körülbelül húsz kapucnis Újpest-huligán támadott rájuk, valamint a szurkolóinkra. Nagy verekedés tört ki, ami szerencsére nem tartott sokáig, mert a rendőrök hamar a helyszínre értek. Ekkor a támadók elmenekültek. Sajnos egy embert annyira megvertek, hogy mentővel kórházba is kellett vinni. Sajnálatos, hogy ilyen megtörténhetett" - mondta Bitó Tibor, az FFC edzője.

Rovatok