Index Vakbarát Hírportál

A Barca Messi nélkül is kétpercenkét betalál

2013. április 7., vasárnap 00:13

A Barcelona tartalékosan kiállva is nagy fölénnyel, 5-0-ra verte a Mallorcát a spanyol futballbajnokság 30. fordulójában. Cesc Fabregas mesterhármast rúgott, és újra játszott a májátültetés után visszatérő Eric Abidal.

A Barcelona sérültjei és a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója miatt a legjobbjait pályára sem küldte, Messit és Xavit nem is nevezték a meccsre, míg például Jordi Alba, Villa és Busquets csak a kispadon kapott helyet.

A Mallorca így sem jelentett komoly ellenállást a Barcának, Fabregas és Alexis Sanchez kétpercenkét rúgatták egymással a gólokat. A 19. percben Sanchez jó tempójú kényszerítővel hozta helyzetbe a bal oldalon érkező Fabregast, aki elgurított Aouté mellett. Két perccel később megint Fabregas lőtt, ezúttal beleütött a kapus, de a jókor érkező Sanchez lecsapott a lepattanóra és bebombázta.

A 37. percben újra Sanchez adta az asszisztot, négy védő között tette Fabregas elé, aki tíz méterről vette be a kaput. Megint csak két perc telt el, amikor felcserélődtek a szerepek, Fabregas távolról indított, és a chilei jobb levéve, majd ballal egyből pöckölve szerezte meg második gólját.


Barcelona 5-0 Mallorca by goalsarena2012

Úgy tűnt, a Barca a második félidőben is hasonló ütemben termeli majd a gólokat, de 46. percben Fabregas a végeredményt állította már be. Ezúttal Iniesta passzolt be neki középre, majd egy csel után könnyű gólt szerzett.

Az 54. percben egy szöglet után, Alfaro tette laposan a barcelonai kapuba, de les miatt nem adták meg a játékvezetők, több ígéretes helyzete pedig már nem is volt a Mallorcának.

Bár nem szerzett gólt, a legnagyobb ünneplést a májrákot és májátültetést túlélő Abidal kapta, amikor a 70. percben Piqué helyére hozta be Villanova. A francia védő betegsége miatt 402 napja játszott utoljára az első csapatban.

Rovatok